Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ni hayırseverler tamamlıyor

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin mevcut beş bloğu arasındaki bağlantıyı sağlayacak Atilla Özdemir Bağlantı Bloğu'nun temeli törenle atıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'nin mevcut beş bloğu arasındaki bağlantıyı sağlayacak Atilla Özdemir Bağlantı Bloğu'nun temeli törenle atıldı. Dok-San Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özdemir tarafından yapımı üstlenilen bloğun temel atma törenine Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fahir Demirkan, hayırsever Özdemir ve ailesi, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Özdemir, binanın Denizli, PAÜ ve ülkeye hayırlı olmasını dileyerek, "PAÜ'nün bundan daha büyük başarılara hazırlıklı olmasını, yatırımların devamını ve Denizli halkının her zaman yardımcı olacağını temenni ediyorum." dedi. Başhekim Demirkan da Atilla Özdemir'e teşekkür etti. Yaklaşık üç yıl önce başlatılan hastaneyi büyütme çabalarının hayırseverlerin katkısıyla sona yaklaştığını belirten Rektör Ardıç ise, "Mayıs ayında ödenek yetersiz geldiince, hayırseverlerimizin desteği yağmur gibi yağdı. Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Üniversitemizi büyütmede ve daha farklı projelerde Denizli halkıyla birlik olacağız." şeklinde konuştu.

Daha sonra koç kesilerek, temeli atan harç makinesinin düğmesine protokol üyeleri tarafından basıldı. Mevcut hastane binaları ve yapımı devam eden hastane arasındaki Atilla Özdemir Bağlantı Bloğu, toplam 2 bin 500 metrekare üzerine dört katlı olarak inşa edilecek. Radyoloji bölümü ve poliklinikler, bu blok üzerinde yer alacak. İnşaatın yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.