Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura heyecanı başladı

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve ülke çapında Kentsel Dönüşüm uygulamaların

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile ortaklaşa yürüttüğü ve ülke çapında Kentsel Dönüşüm uygulamalarına örnek gösterilen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 3 gün sürecek kura çekimleri başladı.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Osman taştan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Ak Parti İlçe Başkanı Refik Özen'in yanı sıra projede görev alan bürokratlar ve hak sahipleri katıldı. Kura çekimlerinde ilk gün 75 metrekarelik dairelerin kura çekimleri yapıldı. Sabah erken saatlerde başlayan kura çekimleri sonucu bin 158 daire 782 hak sahibine dağıtıldı. 112.5 ve 150 metrekarelik dairelerin kura çekimleri ise 19 ve 20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende yaptığı konuşmada, "Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimleriyle 2006 yılından bu yana devam eden bir sürecin en mutlu günlerinden birini yaşıyoruz. Bu büyük projeyle hem Bursa merkezi modern bir görünüme kavuşuyor hem de hak sahipleri haklarını elde ediyor. Türkiye'de TOKİ'nin yürüttüğü en büyük proje olan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile Bursa modern bir görünüm kazanıyor. Önemli bir dönüşüm projesi olan Doğanbey, aynı zamanda sosyal devlet anlayışını yansıtan da bir projedir. Kura çekiminin hak sahiplerine ve Bursalılara hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, projenin cesaret işi olduğunu belirterek, "Bizlerde bu cesareti gösterdik. Bursa hızla büyüyor bu büyüme karşısında bazı bölgeler geri kalmıştı işte bu projeyle o bölgeler modern bir kent görünümü kazandı. Bu örnek proje Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi Bursa'ya yakışan bir proje oldu." dedi.

Bu güne kadar, mülkiyet tespiti, muvafakat senetleri imzalanması, tapu devirleri, bina yıkımları, ihale süreci ve inşaat uygulaması aşamaları sırası ile gerçekleştirildi. Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 2 bin 747 konut düzenlenen kura çekimleriyle sahiplerini buluyor.

2 BİN 727 KONUT SAHİPLERİNİ BULUYOR

Gazcılar Caddesi ile Haşim İşçan Caddesi arasında kalan Doğanbey, Tayakadın, Kiremitçi ve Kırcaali mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projesi; çağdaş şehircilik normları doğrultusunda yapılaşamayan başka kentlere de örnek oluyor. Bursa'nın yüzlerce yıllık geçmişe sahip dört mahallesinde eski evler yıkılarak yerlerine 75, 112,5 ve 150 metrekare büyüklüğünde 3 tip olmak üzere toplam 2 bin 747 lüks konut yapılıyor. Yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen projenin tüm ekonomik getirisi, bölgedeki mülk sahiplerine paylaştırılıyor. Mülk sahiplerinin beklentileri de dikkate alınarak hazırlanan Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi; yasal tüm altyapı oluşturulduktan sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden onay alınarak hayata geçirildi. Bölgede taşınmazı bulunan maliklerin yüzde 50'sinin mülkiyeti 50 metrekarenin, yüzde 80'inin mülkiyeti de 100 metrekarenin altında. Bu nedenle yıllardır birçok plan hazırlanan ancak uygulama imkanı bulunamadığı için kaderiyle baş başa bırakılan bölgeye hayat veren proje, Osmangazi Belediyesi ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliği ile 13 Şubat 2007'de başladı.