Kadınlardan AK Parti İl Başkanı'na: Siyasette bize daha çok yer verin

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Kadınlar, 2011 seçimleri önc

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Kadınlar, 2011 seçimleri öncesinde kadın adayların sayıca çok olmasını; ancak adaylar belirlenirken kişilerden ziyade kriterlere önem verilmesini istedi.

Başkan Yalçın'a hem 'hayırlı olsun' dileklerini ileten hem de AK Parti Bursa İl Teşkilatı'nın referandumdaki başarısını kutlayan Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, anayasa değişiklik paketine kadınlara yönelik 'pozitif ayrımcılık' sağlayan bir madde eklenmesi nedeniyle de teşekkür etti.

AK Parti'nin kadınlar, çocuklar, engelliler, yaşlılar, şehit dul ve yetimleri ile gaziler gibi dezavantajlı kesimlere yönelik 'pozitif ayrımcılık' uygulamasından son derece memnun olduklarını belirten kadınlar, 2011 seçimlerinde de kadın adayların sayıca fazla olmasını istedi.

Türkiye'de temsil noktasında kadınların da söz sahibi olması gerektiğinin altını önemle çizen Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, aday seçiminde ise kişilerden ziyade kriterlerin önem kazanmasını talep etti.