Koca: “Sarıkamış şehitleri milli birliğin sembolü”

Sakarya Kars, Ardahan, Iğdır Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kürşad Koca, Sarıkamış şehitlerinin milli birliğin sembolü olduğunu söyledi.

Koca: “Sarıkamış şehitleri milli birliğin sembolü”
  Hü ; r Fm ' de Hü ; lya Sü ; rü ; cü ; ile Detay Programı ' na konuk olan Koca , ü ; lke insanının milli ve manevi değerlerine sahip ç ; ıkması gerektiğini vurguladı .

Radyo programında , Adapazarı ' nda organize ettikleri Sarıkamış şehitlerini anma programı hakkında dinleyicilere bilgiler veren Koca , &ldquo ; Sarıkamış askeri aç ; ıdan var olma azminin , direnen mü ; cadelenin , inancın , fedakarlığın ve her şeyden ö ; nemlisi de , Tü ; rk halkı ve askerinin en zor şartlarda vatanı iç ; in neleri gö ; ze alabileceğinin abideleşmiş bir sembolü ; dü ; r&rdquo ; dedi .

Ç ; OCUKLARIN Ö ; ZVERİSİ Ö ; RNEK

Hü ; lya Sü ; rü ; cü ; ile Detay Programında Sarıkamış Harekatı ' nda erzağı tü ; kenen askere gö ; nderilen ihtiyaç ; maddelerini taşıma gö ; revi ü ; stlenen Erzurumlu ç ; ocukların vatanseverliğinin herkes tarafından takdirle karşılandığını hatırlatan Kü ; rşad Koca , &ldquo ; Ç ; ocuklarımızın ö ; zverisi ö ; rnek bir durumdur&rdquo ; dedi .

TEK SORUMLU ENVER PAŞA DEĞİLDİ

Bir soru ü ; zerine , Tü ; rk Tarih Kurumu eski başkanı Prof . Dr . Yusuf Halaç ; oğlu ' nun &ldquo ; Sarıkamış Harekatındaki facianın tek sorumlusu Enver Paşa ' dır demek yanlıştır&rdquo ; dü ; şü ; ncesine katıldığını anlatan Koca , Kars Valisinin Sarıkamış şehitlerini anma etkinliklerinin tarihinin , meclisin ç ; ok yoğun ç ; alıştığı ve anma etkinliklerine bakanlar dü ; zeyinde katılımın az olacağı gerekç ; esiyle , değiştirilmesi ö ; nerisinin de dikkate alınabilecek bir ö ; neri olduğunu vurguladı .

Sakarya Kars , Ardahan , Iğdır Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kü ; rşad Koca ayrıca , Sarıkamış Harekatında şehit olan Mehmetç ; iklerin ulusal bazda anılması iç ; in elindeki belge ve bilgileri Ankara ' ya taşıyan Sarıkamış belediyesine de bu ç ; abası iç ; in teşekkü ; r etti .