Bağış'ı protesto eden öğrencilere 'P.çkuruları' dedi

Sabah gazetesi Yazarı Engin Ardıç, köşesinde paylaştığı yazıda Bahçeşehir Üniversitesi'nde Egemen Bağış'ı protesto eden öğrencilere diplomalı eşekler yakıştırmasında bulunarak, 'P.çkuruları' dedi.

  İşte Ardıç ; ' ın yazısı :

DİPLOMALI EŞŞEKLER

Cahil insanlar , ' okumayı ' sihirli bir değnek sanırlar . Okumakla iş bitecektir . Ç ; ocuklarını okutacaklar , onlar da bü ; yü ; yü ; nce , yaşlı ana babalarına ' bakacaklardır . ' Ç ; ocuk , bir tü ; r yaşlılık sigortasıdır . Bu insanlar , okumak deyince elbette ' ders ç ; alışmayı ve sınıf geç ; meyi ' anlarlar . Ders dışı her tü ; rlü ; okuma zararlıdır , gö ; zleri bozar , kafa karıştırır . Ç ; ocuğun harç ; lığını kitaba değil ' boğazına ' harcaması istenir . ' Meslek ' deyince de akıllarına ü ; ç ; şey gelir : Doktorluk , avukatlık , mü ; hendislik .

Haa , bir de ' atom mü ; hendisliği vardır ki , cahil halk arasında ' en makbul , en ileri meslek ' olarak kabul edilir . Ne var ki , bö ; yle bir mü ; hendislik dalı yoktur . Ana baba herhalde bundan ' nü ; kleer bomba imal eden teknik elemanı ' anlamamaktadır , daha ç ; ok ' uzay ' falan gibi ç ; ağrışımlar iç ; erir bu saç ; malık . Eh , aile iç ; i hiç ; bir eğitim de verilmediğinden , bunların okuttuğu ç ; ocuk da genellikle diplomalı eşek ç ; ıkar . Bunlar , iş bulur ç ; alışırlarsa ç ; alışan eşek , bulamazlarsa işsiz eşek olurlar .

Bunların ü ; niversite hayatlarına kü ; ç ; ü ; k bir ö ; rnek : Geç ; enlerde , Dr . Cengiz Aktar , Devlet Bakanı Egemen Bağış ' ı bir konuşma yapması iç ; in Bahç ; eşehir Ü ; niversitesi ' ne konuk etmiş . . .
Bağış , Avrupa Birliği ' ni ve ilişkilerimizi anlatacak . Konuyla ilgili devlet bakanı . Ayağına gelmiş , daha ne istiyorsun? Ankara ' da peşine dü ; şsen gü ; nlerce dolanırsın da işlerinin yoğunluğundan randevu alıp gö ; rü ; şemezsin . . . Yuh ç ; ekmişler . Konuşturmamışlar . Adam sanki Bulgar hü ; kü ; metinin Tü ; rkiye ' den tazminat isteyen zıpç ; ıktı bakanı . . .
Ç ; ü ; nkü ; p . ç ; kuruları ' Avrupa Birliği ' nin ne olduğunu biliyorlarmış . '

Biliyorsan dinlemezsin , mecbur musun? Git kantinde kızlarla kakara kikiri yap , sinemaya git , ç ; ay iç ; , ne halt edersen et . . .
Ya da bakan konuşsun , ondan daha iyi biliyorsan meseleyi , kalk soru sor , eleştir , gö ; rü ; şlerini ç ; ü ; rü ; t , adamı mü ; şkü ; l duruma dü ; şü ; r , onu silkele , perişan et!
Ama konuşturmayınca ' eylem koymuş ' oluyorlar akıllarınca . ' Avrupa Birliği savaş demekmiş ' . . . Bildikleri bu . Bakanı konuşturmayınca da ' memlekete sahip ç ; ıkmış ' oluyorlarmış .
Ö ; ğrenme arzusu yok , tartışma gö ; rgü ; sü ; yok , dinleme terbiyesi yok , ö ; nyargı var , bağnazlık var , beton kafalılık var . Ne bildikleri de ortada . Bunlar ü ; niversiteyi bitirecekler , anaları babaları da ' oğlumuz okudu da adam oldu ' diye sevinecekler . ( Kü ; ç ; ü ; k bir ö ; rnek daha vereyim : Dr . Ali Bayramoğlu ç ; ocuğun sınav kâ ; ğıdını gö ; stermişti de ikna olmuştum , gö ; zü ; mle gö ; rmeseydim asla inanmazdım . . . Bayramoğlu ' nun yazılıda sorduğu şu : ' İkinci Dü ; nya Savaşı ' nda Tü ; rkiye ' nin dış politikasını ö ; zetleyiniz ' . . . Son sınıf sınavı bu , bizim okulda ancak ü ; ç ; ü ; ncü ; sınıf bilgisiydi . . . Ö ; ğrencinin yanıtı tek cü ; mle : ' İkinci Dü ; nya Savaşı ' nda Tü ; rkiye , Atatü ; rk ' ü ; n ö ; nderliğinde zaferden zafere koşmuştur! ' . . . Bu hayvan birkaç ; ay sonra okulunu bitirdi , ortalıkta diplomalı siyasal bilimci diye dolaşıyor , belki ' hariciyeye ' bile girmiştir . . . )

Bunların yü ; zü ; nden artık hiç ; bir gazeteci hiç ; bir ü ; niversitenin kapısının ö ; nü ; nden geç ; mez oldu . Ç ; ü ; nkü ; konuşturmamakla yetinmiyorlar , bir de saldırıyorlar .
Az daha uyanıkları da , konuşmacıyı ' provoke ' edip kü ; fü ; r ettiriyor , sonra da tazminat davası aç ; ıyor , harç ; lığını ç ; ıkarıyor! . . . Sakın ha sakın , hiç ; bir ü ; niversiteden hiç ; bir hoca bana bu gibi bir taleple gelmesin . Nasıl olsa ö ; ğrencileri anlatacağım şeyleri benden daha iyi bilmiyorlar mı canım?