Hayatımı değiştiren bir film

Duvara Karşı filmiyle ünlenen yönetmen Fatih Akın'ın son yapıtı 'Soul Kitchen' düzenlenen gala gecesiyle sinema severlere tanıtıldı.

Hayatımı değiştiren bir film
Akın, gala gösterimi öncesi basın mensuplarının karşısına çıkarak soruları yanıtladı. Akın, Soul Kitchen filminin kendi yaşamı için bir dönüm noktası olduğunu ve artık daha düzenli bir hayata adım attığını söyledi.

2009 Venedik Film Festivali'nde Jüri özel Ödülü almaya hak kazanan Soul Kitchen fiminin galası Zincirlikuyu'da bulunan Kanyon Alışveriş Merkezi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. Gala gösterimi öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fatih Akın, Soul Kitchen filminin yaşamı için bir dönüm noktası olduğunu ve daha dikkatli bir yaşam süreceğini söyledi. Akın, "Bu film benim için bir değişimin de başlangıcı olacak. İç takıl, takıl iç, buna veda etmek istiyorum. Artık çocuğum var ve yaşım ilerliyor. Saçlarımda da aklar oluştu. Keşke bu film düzensiz bir hayata son olsa. Sigarayı da bıraktım." dedi.

Film yapmayı spor yapmaya benzeten Akın, "Keşke Bruce Lee gibi bir yönetmen olsam" şeklinde konuştu. Filmin konusunu gazetecilere özetleyen Akın, "Bu film bir lokanta hikayesi, filmin baş karakterinin işleri pekiyi gitmiyor. Aşk yaşamı da pek iyi gitmiyor. İyi bir karar vermesi gerekiyor. Birol o lokantada çalışmaya başlayınca işler değişiyor."

2009 Venedik Film Festivali'nde aldıkları ödülden de bahseden Akın, "Festivalde bize 'bu ödülü, sizin cesaretinize veriyoruz' dediler. 'Biz sizi amatör sinemacı olarak biliyorduk. Cesaretinizi tebrik ediyorum.' dediler. Aslında benim için önemli olan filmin olup olmamasıdır." ifadelerini kullandı.

"Farklı kültürden insanlarla çalışmanızın nedeni nedir? " şeklindeki bir soruya ise Akın, "Türk, Arap, Kürt, Arnavut birçok milletten insanla hiçbir ayrım gözetmeksizin çalışıyorum. Evde sınırlarım var. Herkesin öyledir ama, dışarıda yok. Herkesi insan olarak görüyorum ve öyle değerlendiriyorum." cevabını verdi.

Filmin yardımcı erkek oyuncusu Birol Ünel ise rahat tavırlarıyla basın toplantısında dikkat çekti. Ünel'e bir gazeteci tarafından yöneltilen, "Daha önce Türkçe öğrenmeye söz vermiştiniz. Gördüğümüz kadarıyla bu sözü tutmamışsınız?" sorusuna Ünel, "Bende İngilizce, Almanca ve Fransızca var ama Türkçe öğrenmeye gerek duymadım." şeklinde cevap verdi.

Gala gecesine katılan senarist Gani Müjde, film çıkışında yaptığı açıklamada oldukça başarılı bir yapıt olduğunu söyledi. Oyuncu Erkan Can da filmi başarılı bulduğunu kaydetti. Issız Adam filmiyle ünlenen Cemal Hünal ise filmi çok başarılı bulduğunu Soul Kitchen filminin Issız Adam filmine benzetilmesinin ise doğru olmadığını söyledi.

Gala gösterimi sonunda filmde yer alan ''Venüs köpüğü'' tatlısı dağıtıldı. Gösterim sırasında ayrıca, Venüs köpüğü tatlısının konu edildiği bölümde salona; beyaz çikolata, vanilya, rom ve portakal liköründen hazırlanan tatlı kokusu verildi.