Aydın'da yağış hayatı zorlaştırıyor

Aydın'da bir haftadır etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün hafta başından beri etkili sağanak yağış ve fırtına uyarısı yaptığı Aydın ve ilçelerinde hafta başından itibaren aralıklarla etkili olan yağışlar, bu sabah saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Güne yoğun sağanak yağış ile uyanan Aydın’da rögarların cadde ve sokaklardan akan suları çekmekte güçlük çekmesi sonucu cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkilese de; yağmura hazırlıksız yakalanan ve ıslanmaktan saçak altlarına gizlenerek kurtulabilen Aydınlılar yağmuru sevinçle karşıladı. Etkili yağıştan en çok nasibini alanlar ise sabah işleri gitmek zorunda olan vatandaşlar ile okullarına yetişmeye çalışan öğrenciler oldu. Ellerindeki şemsiyelerine rağmen ıslanmaktan kurtulamayan öğrenciler, büyük su birikintilerinin oluştuğu cadde ve sokaklarda yürümekte zorlandı. Öğrenciler ancak ailelerinin yardımıyla karşıdan karşıya geçebilirken; yoldan geçen araçların sıçrattığı sular kaldırımda yürüyen vatandaşlarla zor anlar yaşattı.

PAZAR GÜNÜ TEKRAR YAĞIŞ GELİYOR

Aydın Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre; bu sabah Aydın’da etkili olan sağanak yağışta il merkezinde metrekareye 28 kilogram yağış düştüğü öğrenilirken; Kuşadası’na 28,5 kilogram, Didim’e 8,7 kilogram, Sultanhisar’a 7,7 kilogram, Nazilli’ye 8,3 kilogram, Kuyucak’a 2,7 kilogram ve Söke’ye de yaklaşık 30 kilogram yağış düştüğü kaydedildi.
Yağışların bu akşam saatlerine kadar devam edeceği kaydedilirken; yarında Aydın ve ilçelerinde lokal olarak yağışların beklendiği belirtildi. Pazar günü parçalı bulutlu bir gün geçirilmesinin beklendiği ifade edilirken; aynı gün akşam saatlerinden itibaren Aydın ve ilçelerinin yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisine gireceği bildirildi.