36 yıllık siyaset hayatımda kimseyi bölücülükle suçlamadım

CHP lideri Deniz Baykal, Demokratik Açılım sürecine neden karşı çıktığını ve gündemde yer alan “Sine-i Millet” konularıyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

"Açılıma başından beri karşı çıktım, sonunda doğruları halk da gördü" diyen Baykal, 36 yıllık siyaset hayatında kimseyi bölücülükle suçlamadığını belirtti ve Başbakan'a bu sözleri küfür olsun diye değil, sorumluluk duygusuyla söylediğini iddia etti.

Deniz Baykal, "Ben niye karşı çıktım? Niye ona 'vazgeç bu işten' dedim? Üstelik ben bunu söylediğim zaman açılım politikası balayı dönemi yaşıyordu. Bize tabanını kaybedeceksiniz, zarar göreceksiniz, diyorlardı. 'Bu iş yanlış, buraya girmeyin' dedik. Kaygılarımızın muhalefet amacıyla ortaya atılan kaygılar olmadığı, gerçek Türkiye'yi sıkıntıya sokacak gelişmelere yol açacağı ortaya çıktı. Bizim bu tavrımız siyaseten prim yapmaya başladı" dedi.
 
SİNE-İ MİLLET

Baykal, "Arkadaşlarımızın şiddeti terörü sahiplenmeden, ayrımcılığın bayraktarlığını savunmasını yapmadan orada görev yapmaları hepimizi mutlu eder. Ama tersi söz konusu olursa. Seçimden sonra Kürdistan haritası belli oldu dediler. Bu nedir? Yani aklımızı mı unuttuk? Şimdi gel bunu söyle diye mi çağıracağız" diye konuştu.

TÜRK KELİMESİ VE ANAYASA

Baykal, Türk milleti kelimesinin Anayasa'dan çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, hükümetin dinamit ile oynadığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'açılım sürecinin sonuna kadar götüreceğiz' açıklamasına da karşı çıkan Baykal, "Bedeli ne olursa olsun' diyor ya, bedeli Türkiye ödüyor, ölen çocuklar ödüyor" dedi.

CHP lideri Baykal, "Türkiye'yi bölüyorlar' diyordum. Nereden çıkarıyorsun, bunu görmezden gelmek mümkün mü? Bir süre önce 'paranoya' diyorlardı bölme ihtimalini, şimdi herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk ile beraber çalıştıklarını da belirten Baykal, "Gelişmeler Türk'ü ve hareketi başka bir yere getirdi" diye konuştu.

BAŞBUĞ’UN AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Trabzon'da yaptığı açıklamaları da manidar bulan Baykal,"Silahlı Kuvvetler'e karşı psikolojik savaşın hükümetin bilgisi ve himayesinde yapıldığına inanıyorum. Bu kadar açık net. Onlara anlatmış, yetmemiş şimdi kamuoyuna anlatıyor Sayın Genelkurmay Başkanı. Şikayetini, sıkıntısını muhatabına yani hükümete anlatarak çözüm bulamamış ki şimdi kamuoyuna anlatıyor" dedi.