Bir kötü haber de Alman ortaktan geldi

Vergi cezasında uzlaşma masasından sonuç çıkmayınca Doğan Grubu'nun ortağı Axel Springer de yüzde 29'luk Doğan Yayın hissesi alım mutabakatının askıya alındığını açıkladı.

Bir kötü haber de Alman ortaktan geldi
Doğan Yayın Holding ve Maliye Bakanlığı arasındaki vergi cezasında uzlaşma çıkmamasının ardından bir olumsuz haber de grubun Alman ortağı Axel'den geldi.

Dünkü uzlaşma görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine Reuters'a konuşan Axel Springer sözcüsü, önce “Anlaşma iptal oldu” dedi, ardından açıklamasını yumuşatarak,?“Aslında iptal oldu değil, anlaşma askıya alındı diyebiliriz” diye konuştu.

Doğan Grubu'nun ise konuyla ilgili İMKB'ye gönderdiği duyuruda “Axel'in ortaklığı iptal ettiğine ilişkin bize bilgi gelmedi. Bu konuda görüşme bile yapmadık” denildi.?Açıklamalar arasındaki çelişkiler, Axel'in tek taraflı olarak ortaklık anlaşmasını feshettiği ya da etmeye hazırlandığı izlenimi uyandırdı.?Bu haberin ardından borsada Doğan Grubu hisselerindeki satışlar hızlandı. Reuters'a ilk açıklamasında iptalden bahseden Axel Springer'in sözcüsü Edda Fels, ikinci konuşmasında şunları söyledi: “Şu anda hisse alımının olumlu sonuçlanması için gerekli koşul, yani vergi uzlaşması sağlanabilmiş değil. Ancak bu, alım anlaşmasının iptal edildiği anlamına gelmiyor. Hisse alım anlaşması iptal oldu yerine askıya alındı diyebiliriz.”

‘AXEL'LE İPTALİ GÖRÜŞMEDİK'

Axel'den gelen ilk açıklamanın ardından Doğan Grubu'ndan gelen duyuruda da, “Axel Springer'in mutabakatın iptali yönünde bize ilettiği bir bildirim olmadığı kendileriyle de bu konuyu hiç görüşmedik” dedi.