Kars'ta Arastirma Hastanesi'nde Suda Dogum Ünitesi Atil Vaziyette Birakildi

Kars Kafkas Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde bulunan Suda Dogum Ünitesi vatandaslara hizmet vermeden çürümeye terk edildi.

Kars'ta Arastirma Hastanesi'nde Suda Dogum Ünitesi Atil Vaziyette Birakildi
Açilisi 20 Eylül 2019 yilinda yapilan ve saglik anlaminda özellikle anne adaylarini heyecanlandiran ve Türkiye genelinde çok sayida ilklere imza attigi ileri sürülerek hayata geçirilen Kafkas Üniversitesi Saglik, Arastirma ve Uygulama Hastanesi’nde Dogumhane bölümünde bulunan suda dogum ünitesi, üniversite ve hastane yönetimin ilgisizligi yüzünden atil vaziyette bekliyor.

Açilisi dönemim valisi Türker Öksüz, Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kiliç, o dönem AK Parti Kars Il Baskani olan simdi ki, Milletvekili Adem Çalkin, tarafindan yapilan su dogum ünitesi 3 yeni dogum ünitesi Karslilarin hizmetine sunulmustu. Ancak geçen süre içerisinde kapisina kilit vurulan suda dogum ünitesinin akibetinin ne olacagi merak ediliyor.

“Ilklere imza atiyoruz” diye duyurulan ancak bir türlü anne adaylarina hizmet vermeyen suda dogum ünitesine harcananin milyonlarca lira ise bosa harcandi.

Kapisina kilit vurulan milyonlarca lira harcanan ve cihazlara çürümeye terk edilen suda dogum ünitesiyle ilgili üniversite ve hastane yönetiminin kamuoyunu aydinlatmasi bekleniyor. Vatandaslar, AK Parti hükümetinin destekleriyle hayata geçirilen ve vatandaslara hizmet vermeden kapisina kilit vurulan suda dogum ünitesinin yeniden hayata geçirilmesi ve eksikliklerinin giderilmesi için AK Parti Milletvekili Adem Çalkin’dan destek bekliyor. Vatandaslar, Kars’a hizmet etmek için gece gündüz mesai mevhumu gözetmeden çalisan Çalkin’in üniversite hastanesinde eksikliklerin giderilmesi için gerekeni yapacagina inaniyor.
Kaynak: İHA