Lüks Aracin Kundaklandigi Olayin Perde Arkasinda Organize Suç Örgütü Çikti
Zonguldak’ta geçen hafta park halindeki lüks bir aracin kundaklandigi iki aracin ve bir evin hasar gördügü olayin arkasindan organize suç örgütü çikti. Istanbul’da yakalanan 6 süpheli Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi.

Kundaklama olayini güvenlik kameralari ortaya çikardi
Güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyen polis ekipleri yüzünü kapatan bir süphelinin elinde bidon ile otoparka girdikten bir süre sonra ayrildigini, kisa süre içerisinde de yanginin meydana geldigini belirledi. Zonguldak Cumhuriyet Bassavciligi, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM), Asayis ve Istihbarat Sube Müdürlüklerince koordineli bir çalisma yürütüldü. Istanbul’da üç gün süren operasyonun neticesinde titiz bir sorusturma gerçeklestirildi.
6 süpheli adliyede
Olayin, Istanbul’da tefecilik faaliyetleri yapan organize bir suç örgütüyle baglantili oldugu ortaya çikti. Suç örgütü lideri oldugu iddia edilen Ersin Y. ile diger süpheliler E.Y., B.Ö., S.I.B., Y.B., H.S.B. isimli süpheliler gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan 6 süpheli genis güvenlik önlemleri altinda Zonguldak Adliyesi’ne getirildi.
Kundaklama olayini S.I.B.’nin yaptigi öne sürülürken, süphelilerin tefecilik sebebiyle verdikleri parayi alamadiklari iddiasiyla kundaklama olayinin gerçeklestirildigi iddia edildi. Süphelilerin oto galeri, insaat gibi sektörlerde faaliyet gösterdigi ögrenilirken sevk islemleri sirasinda süphelilerden birinin yakini "Hami’yi kurtar" seklinde bagirdi.
Süphelilerin adliyedeki sorgusu sürüyor.