ATB'den Kuzey Avrupa'da Ihracat Görüsmesi

Antalya Ticaret Borsasi (ATB), yas meyve ve sebze ticaretini Iskandinav pazarinda gelistirmek için Uluslararasi Rekabetçiligin Gelistirilmesinin Desteklenmesi (URGE) projesi kapsaminda üyelerini Norveç ve Isveç’e götürdü. ATB Meclis Baskani Erdogan Ekinci, “Ürettigimiz ürünleri ihracata yönlendirebilmek için alternatif pazar arayisindayiz” dedi.

ATB'den Kuzey Avrupa'da Ihracat Görüsmesi
Antalya Ticaret Borsasi Meclis Baskani Erdogan Ekinci baskanligindaki URGE heyeti, ilk olarak Norveç’e gitti. Oslo’da Türkiye Cumhuriyeti Oslo Büyükelçisi Gülin Dinç, Norveç Türk Ticaret Odasi Baskani Osman Ayhan’in katilimiyla gerçeklesen B2B toplantisina katilan ATB heyeti, ithalatçi firmalarla ikili görüsmeler gerçeklestirdi. Toplantida, Türkiye Cumhuriyeti Oslo Ticaret Müsaviri Ceren Firat, Norveç ticaret sistemi hakkinda heyete sunum yapti.

Türkiye’nin yas sebze meyve ihracat potansiyeli hakkinda bilgi verildi

ATB heyeti daha sonra Isveç pazarinda isbirligi imkanlarini degerlendirmek üzere burada sebze meyve ithalatçisi ve toptancisi firmalarla temaslarda bulundu. Heyet, Iskandinav cografyasi sebze meyve tasimaciliginda lojistik üs olan Helsinborgh kentinde, Isveç ve Danimarkali is insanlariyla B2B görüsmeleri gerçeklestirdi. Toplantida ATB Meclis Baskani Erdogan Ekinci, Türkiye’nin yas sebze meyve ihracat potansiyeliyle ilgili bilgi verirken, Isveç Güney Bölgesi Ticaret Odasi Baskani Stefan Mühher, Güney Isveç’in yas sebze meyve ticareti ve lojistik sistemiyle ilgili sunum yapti.

Heyet daha sonra Malmö kentinde Svensk Cater firmasini ziyaret etti. Sonrasinda Coop Market Malmö ve Lucu Food Market Malmö’de fiyat arastirmasi yapan heyet üyeleri, Helsinborgh Limani’nda liman yetkili Mark Weden’ dan yas sebze meyve konteynir tasimaciligi, Esse Lojistik firmasindan da Isveç lojistik sartlari hakkinda bilgi alindi. URGE heyeti, Isveç’in baskenti Stockholm’de düzenlenen B2B Toplantisina da katildi.

Meclis Baskani Erdogan Ekinci ve Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçisi Yönet Can Tezel’in katilimiyla yapilan toplantida Isveçli firmalarla ticari isbirligi imkanlari konusuldu. Toplantida Stockholm Ticaret Müsaviri Gökhan Örnek, Isveç yas sebze meyve sektörü ve ticaretini tanitan sunum yapti.

“Alternatif pazar arayisindayiz”

ATB Meclis Baskani Erdogan Ekinci, Iskandinav pazarinda çok verimli toplanti ve ikili görüsmeler gerçeklestirdiklerini belirterek, “Borsamiz gerek yurt içi gerekse yurt disinda üyelerimizin ticaretini gelistirmek için çalismalarini yogun sekilde sürdürüyor. Ürettigimiz ürünleri ihracata yönlendirebilmek için alternatif pazar arayisindayiz. Hedefimiz daha çok üretim, daha çok ticaret, daha çok ihracat. Üyelerimiz yeni pazarlara açilmak için Borsamizin sundugu imkanlardan yararlansinlar ” dedi.

Kaynak: İHA