Damperi Açik Tir PTS Diregini Yikti

Konya’nin Kulu ilçesinde damperi açik bir sekilde seyreden tir yol üstündeki Plaka Tanima Sistemi (PTS) diregine çarparak yikti. Kazada sans eseri yaralanan olmazken tirin damperinin açik halde seyir etmesi bir akaryakit istasyonun güvenlik kamerasina, çarpma ani ise baska bir araç sürücüsünün cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi.

Damperi Açik Tir PTS Diregini Yikti
Kaza, sabah saatlerinde Kulu Ankara Kara yolu ilçe girisi Makas Kavsagi yönünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, G.K. idaresinde 06 ENN 717 plakali tir, tasidigi misir yükünü zahireciyi bosalttiktan sonra Makas Kavsagi istikametine yola çikti. Bir süre ilerleyen tirin açik vaziyetteki damperi, PTS diregine çarparak yikti. Olayda sans eseri yaralanan olmazken tir sürücüsünün polis ekiplerine, yükü bosalttiktan sonra damperi kapattigini, damperin kendi kendine açildigini ve fark etmedigini söyledigi ögrenildi.

Çarpma ani kamerada

Öte yandan, tirin damperinin açik halde seyir etmesi bir akaryakit istasyonun güvenlik kamerasina, çarpma ani ise baska bir araç sürücüsünün cep telefonu kamerasina saniye saniye yansidi. Akaryakit istasyonunun güvelik kamerasi görüntüsünde tirin damperi açik olarak geçtigi görülüyor. Tirin arkasindan giden bir sürücünün cep telefonu kamerasina yansiyan görüntüde ise tirin damperi açik giderken, yol üzerinde PTS diregine çarparak yikmasi yer aliyor.

Olayla ilgili tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA