Türkiye Yurt Disindan Ögrenci Kabul Sinavi Basvurulari Yarin Basliyor

Ögrenci Seçme, ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), Türkiye Yurt Disindan Ögrenci Kabul Sinavi (2024 TR-YÖS/2) basvurularinin yarin baslayacagini duyurdu.

ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yaptigi yazili açiklamada, “Türkiye’deki yüksekögretim kurumlarinda ögrenim görmek isteyen yabanci ögrencilerin girecekleri ve sonuçlarini bu kurumlara kabul için basvururken kullanabilecekleri 2024 TR-YÖS’ün ikincisi 27 Ekim’de uygulanacak. TR-YÖS’ün geçerlilik süresi sinav tarihinden itibaren iki yil olacak” dedi.



Devlet üniversiteleri ayri sinav yapmayacak

ÖSYM Baskani Ersoy, “ÖSYM olarak esit, adil ve seffaf bir ölçme süreci sunmak amaciyla yabanci ögrencilerin üniversitelere yerlesmesinde kullanmak üzere puan aldiklari TRYÖS sinavini 2023 yilinda tekrar uygulamaya geçirdik. 2024 yilinda KKTC dahil 32 ülkede TR-YÖS 1 uygulamasini yaptik. 27 Ekim’de uygulayacagimiz TR-YÖS 2’yi KKTC dahil 60 ülke, 87 sinav merkezinde gerçeklestirecegiz. Devlet üniversiteleri, yurt disindan ögrenci kabulünde ÖSYM tarafindan yapilacak olan TRYÖS’ü baz alacak. Yüksekögretim Kurulu karariyla devlet üniversiteleri kendi bünyesinde sinav uygulamasi yapmayacak. Bu uygulama ile üniversitelerimizin üzerinden sinav yükünü almis olduk. Adaylar her üniversitenin sinavina ayri ayri girmek zorunda kaliyordu, artik tek sinav sonucu ile üniversitelere basvurabilecek” diye konustu.

16 Agustos’ta baslayacak 2024 TR-YÖS 2 basvurulari, 2 Eylül’de sona erecek. Geç basvurular ise 10-12 Eylül tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.
Kaynak: İHA