Tokat'ta 3 Yilda Biriktirdigi 35 Kilo Parayi Ihtiyaç Sahiplerine Bagisladi

Tokat’ta 24 yasindaki Sinasi Agil, çirak olarak basladigi is hayatinda 3 yil boyunca biriktirdigi 35 kilo agirligindaki, yaklasik 7 bin 800 TL degerindeki parayi, ihtiyaç sahiplerine ulastirilmak üzere mahalle muhtarina teslim etti.

Tokat'ta 3 Yilda Biriktirdigi 35 Kilo Parayi Ihtiyaç Sahiplerine Bagisladi


Tokat’ta 24 yasindaki Sinasi Agil, 3 yil önce bir is yerinde çirak olarak çalismaya basladiginda, gelecekte kendi is yerini açma hayaliyle küçük birikimlere basladi.

Ileride is yeri sahibi olursa bu birikimleri isinin masraflarina harcama niyetiyle madeni para biriktirmeye baslayan Agil, zamanla bu birikimini farkli bir sekilde degerlendirme karari aldi. Ilk baslarda cam sisede madeni paralar biriktiren Agil, sisenin çabuk dolmasi ve kapaginin kolay açilmasindan dolayi daha güvenli bir kumbara arayisina girdi. Kendi tasarimi olan bir yöntemle klima gaz tüpüne para girecek kadar bir delik açarak bu tüpü kumbaraya dönüstürdü. Zamanla biriktirdigi miktar arttikça, madeni paralarin yanina kagit paralar da ekleyen genç girisimci, 3 yilin sonunda 35 kilo agirliginda ve yaklasik 7 bin 800 TL degerinde para biriktirdi. Kendi isini kurup lastik dükkâni açan Sinasi Agil, islerinin iyi gitmesi ve ekonomik durumunun yerinde olmasi nedeniyle bu paraya artik ihtiyaci kalmadigini düsündü. Kumbaranin doldugunu görerek ispiral ile delik açan Agil, biriktirdigi parayi ihtiyaç sahiplerine ulastirmak üzere Altiyüzevler Mahallesi Muhtari Mücahit Duran’a teslim etti.

“Klima gazi tüpünü kumbara yaparak 3 yilda 30 kiloyu geçen toplamda 7 bin 800 TL para biriktirdim”

3 yilda 35 kilo madeni ve kagit para biriktirdigini söyleyen Sinasi Agil, “Üç yil önce bir yerde çirak olarak çalisirken ileride dükkanim olursa onun bir masrafinda kullanirim diye bozuk para biriktirmeye basladim. Çik sükür dükkanimi açtim. Halimiz vaktimiz yerinde. Bu kumbaradaki paraya da ihtiyacim kalmadigi için ihtiyaç sahiplerine dagitilsin diye mahalle muhtarina teslim etmeye karar verdim. Ilk basta cam sise içerisinde biriktirmeye basladim. Baktim doluyor ben de klima gaz tüpünü kestim ona biriktirmeye devam etti. 3 yilda 30 kiloyu geçen toplamda da 7 bin 800 TL civarinda para biriktirdim. Eski demir veya cam kumbaralarin açilmasi kolay. Nefis sahip çikamiyoruz. Açilmasi daha zor bir kumbara olsun ki hem açamayalim ugras gerektirsin ki elimiz ona gitmesin diye böyle bir demir kumbara tercih ettim” dedi.



“Insallah güzel yerlere ulastiracagiz”

Altiyüzevler Mahallesi Muhtari Mücahit Duran ise “Sinasi’nin bu düsüncesi çok büyük bir özveri ve davranis. Mahallede de esnaf arkadasim oldugun için böyle bir birikim yaptigini biliyorum. Biz de bunu insallah güzel kisilere ulastiracagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA