Konya Ticaret Odasi'ndan Filistin'e Destek

Konya Ticaret Odasi (KTO), Israil’in Filistin’de devam eden saldirilarini kinadi. Yayinlanan mesajda, “Israil’in saldirilarini mesrulastirma ve gündemden düsürmeye yönelik çabalarina izin vermeyecegiz. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin Gazze’deki soykirimi unutturmayacagiz” denildi.

Konya Ticaret Odasi, yayinladigi mesajla Israil’in Filistin’de devam eden saldirilarini kinadi. Yayinlanan mesajda, Gazze’de 7 Ekim 2023 tarihinden beri insanlik tarihinin büyük katliamlarindan birine sahit olundugu hatirlatilarak, "9 aydir devam eden Israil saldirilarinda çogunlugu çocuk ve kadinlarin oldugu 40 bine yakin Filistinli hayatini kaybederken 2 milyon kardesimiz göçe zorlandi. Gazze’de hastaneler, ibadethaneler, okullar, siginma kamplari gözü dönmüs Israil’in saldirilarinda bombalandi. Israil’in isgal ve katliamlari tüm dünyanin gözü önünde gerçeklestirildi.

Filistinlilerin nesiller boyu yasadiklari topraklara el konulmasini hedefleyen bu saldirilar, hem bir insanlik hem de bir savas suçudur. Filistin topraklarinda islenen suçlardan dolayi Israil’in hesap vermesi, suçlarin sorumlularinin yargilanmasi ve cezalandirilmasi için uluslararasi toplumu daha da geç olmadan sorumluluk üstlenmeye çagiriyoruz. Türkiye bu süreçte, Israil üzerindeki baskinin artirilmasi amaciyla insani yardimlara ek olarak diplomasi, ticaret ve hukuk alaninda pek çok adim atti. Konya Ticaret Odasi olarak, Israil’in saldirganliginin ve Filistin halkina yaptigi zulmün karsisinda durmaya, kardes Filistin halkinin özgürlük ve hukuk mücadelesini savunmaya devam edecegimizi beyan ederiz. Israil’in saldirilarini mesrulastirma ve gündemden düsürmeye yönelik çabalarina izin vermeyecegiz. Üzerinden ne kadar süre geçerse geçsin Gazze’deki soykirimi unutturmayacagiz. Filistin halkinin onurlu mücadelesine destek verdigimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz” açiklamalarin yer verildi.

Kaynak: İHA