Ünye, BILYAFORM Yarisina Hazirlaniyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde, Uluslararasi Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsaminda bu yil ilk kez ‘BILYAFORM’ yarislari düzenlenecek.

Ünye, BILYAFORM Yarisina Hazirlaniyor
Yaris organizasyonunda geleneksel ahsap bilyali araba yarislarinda heyecan doruga çikacak. Asarkaya Kent Ormani yolunda 17 Temmuz Çarsamba günü düzenlenecek olan yarislarda yarismacilar doga ile iç içe bir atmosferde süreye karsi yarisacaklar. Yarislarda 12 yas üstü zorunlulugu getirilirken, yas gruplarina göre farkli kategorilerde etaplar yapilacak.

Yarislar, 12-15 yas, 15-18 yas ve 18 yas üstü olmak üzere 3 ayri kategoride gerçeklestirilecek. Yarislar Asarkaya Kent Ormani Otopark girisinden baslayacak ve Orman Isletme Konukevi’nde son bulacak. 200 metrelik sicak asfalttan olusan egimli parkurda biri keskin olmak üzere üç viraj bulunuyor.

Yarislarda güvenligi arttirmak amaci ile kask ve dizlik zorunlulugu getirildi.

Yarismak isteyen yarismacilar yanlarinda bu ekipmanlari bulunduracak, bulundurmayanlar yarislara katilamayacak. Yarislarda kullanilacak araçlar belirli standartlarda olacak. Bu nedenle araçlar Ünye Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü tarafindan üretildi ve yarislar esit sartlarda bu araçlarla gerçeklestirilecek.

17 Temmuz Çarsamba günü düzenlenecek olan yarislara basvurularin sahsen yapilmasi gerekiyor. Basvurular Ünye Belediyesi Halkla Iliskiler Müdürlügüne yapilacak. 18 yas alti yarismacilar ise basvurularini ailelerinin yazili izni ile yapabilecekler.
Kaynak: İHA