Tüfek Ve Satirla Ev Basip Haraç Istedi, Meydan Dayagi Yedi

Aksaray’da haraç istedigi akrabasinin evine tüfek ve satirla giden sahis adeta meydan dayagi yedi. Kanlar içinde kalan ve agir yaralanan sahis, baba ve ogul tarafindan darp edilip polise teslim edilirken; baba, polis ekipleri gelene kadar kanlar içinde kalan yaralinin üstünde oturup bekledi.

Tüfek Ve Satirla Ev Basip Haraç Istedi, Meydan Dayagi Yedi
Olay, gece saat 02.00 siralarinda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 5330 Sokak’ta yasandi. Edinilen bilgiye göre, akrabasi C.I.’den (53) haraç istedigi iddia edilen O.I. (41) gece yarisi akrabasi C.I.’yi arayarak haraç almaya geldigini söyledi.

Tüfek ve satiri alip 68 AAP 158 plakali otomobille akrabasi C.I.’nin evinin önüne gelen O.I. haracini almak için C.I.’yi asagiya çagirdi. Oglu S.I. (29) ile asagiya inen C.I. haraç almaya geldigini iddia ettikleri O.I.’yi darp etti. Kafasindan ve vücudunun çesitli yerlerinden aldigi darbelerle kanlar içinde kalan O.I. agir yaralanirken kavgayi gören mahalle sakinleri durumu 112 Acil Çagri Merkezine bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri gelene kadar O.I.’nin kaçmamasi için kollarini tutup üzerinde bekleyen C.I., polis ekiplerinin gelmesi üzerine yarali sahsa, “Bir daha akilli oluyorsun. Bunda bir daha af olmaz. Onu da sana söyleyeyim, Akilli ol oglum” deyip sahsi “Alin abi” diyerek ekiplere teslim etti. Olay yerine gelen 112 acil yardim ekipleri agir yarali sahsa ilk müdahaleyi olay yerinde yapti. Ardindan ambulansa bindirilen O.I. Aksaray Egitim ve Arastirma Hastanesi Acil Servisine kaldirilirken saglik durumunun agir oldugu ögrenildi. Sahsin baskina geldigi araçta arama yapan polis ekipleri bir adet tüfek ve bir adet satir ele geçirdi. O.I.’nin dün gündüz de baba ve ogulun dükkanina gidip silah çektigi, haraç istedigi ve bu nedenle baba ve oglun da polis merkezine giderek sikayetçi oldugu ögrenildi. Olayla ilgili baba ve ogul gözaltina alinirken Aksaray Cumhuriyet Bassavciliginca tahkikat baslatildi.
Kaynak: İHA