Ercis'te Yasayan Kirgiz Türkleri 42. Yil Kültür Senligi Düzenledi

Afganistan’in Pamir Yaylasi’ndan göç ederek Van’in Ercis ilçesine bagli Ulupamir Mahallesi’ne yerlesen Kirgizlar, "42. Yil Kültür Senligi" düzenledi.

Ercis'te Yasayan Kirgiz Türkleri 42. Yil Kültür Senligi Düzenledi
Afganistan’in Pamir Yaylasi’ndan 1982’de Türkiye’ye gelen Kirgiz Türkleri, Ercis ilçesine 30 kilometre mesafedeki Ulupamir Mahallesi’nde yasamlarini sürdürüyor. Ulupamir Kirgiz Türklerinin Türkiye’ye gelislerinin 42. yili dolayisiyla Ulupamir Mahallesi’nde kültür senligi düzenlendi.

Program Ulupamir’deki Kirgiz Türklerinin öncüsü olan Haci Rahmankul Kutlu’nun kabrinin ziyareti ile basladi.

Daha sonra tören alaninda gerçeklestirilen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam etti. Protokol konusmalari, folklor gösterisi, hediye ve plaket takdimlerinin ardindan tören sona erdi.

Asirlardir yasattiklari geleneklerini Türkiye’de de sürdüren Kirgiz Türkleri, mahalle meydaninda yapilan etkinlikte; asik oyunu, el sanatlari sergisi, at yarislari gösterisi ve geleneksel lezzetlerin tanitimini yapti.

Renkli görüntülerin yasandigi etkinlige Ercis Kaymakami Murat Karaloglu, Van Vali Yardimcisi Murat Yayabasi, Van Il Emniyet Müdürü Murat Mutlu, Kirgizistan Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Türksoy Genel Sekreteri Sultan Raev, Narin Valisi Altinberk Ergesov, bazi siyasi parti temsilcileri, ilçe protokolü ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA