Belediye Baskani Asgin; 'Toplu Ulasimda Kaliteyi Artirmaya Devam Edecegiz'

Son yillarda yaptigi iyilestirme çalismalariyla halkin memnuniyetini kazanan Çorum Belediyesi Türkiye’de toplu tasimayi en iyi sunan belediyelerden biri oldu. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, hizmet kalitesinin artirilmasinda önemli mesafe alindigina dikkat çekerek, “Kaliteyi artirmaya devam edecegiz.” dedi.

Belediye Baskani Asgin; 'Toplu Ulasimda Kaliteyi Artirmaya Devam Edecegiz'
Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Beltas A.S. bünyesinde faaliyetini sürdüren halk otobüsü soförleri ile istisare ve degerlendirme toplantisinda bir araya geldi. Çorum’da daha önceden özel sektör tarafindan isletilen ve satin alinarak kamulastirilan toplu ulasim hizmetinde kisa sürede önemli yeniliklere ve iyilestirmelere imza attiklarini ifade eden Baskan Asgin, her geçen gün hizmet kalitesini artirdiklarini ve sorunlari tek tek çözdüklerini belirtti.

Yeni alinan otobüslerle araç filosunu güçlendirdikleri, halkin sikâyetlerine konu olan alanlarda bir bir iyilestirmeler yaptiklarini dile getiren Baskan Asgin, hem hizmet kalitesi bakiminda hem de ücret bakimindan Türkiye’nin en iyi ve en ucuz toplu ulasim hizmeti sunan belediyelerden birisi olduklarina dikkat çekti.

"Türkiye’ye örnek bir toplu ulasim modeli"

Belediye Baskan Asgin “Topu tasimada geldigimiz nokta bizim için ve sehrimiz için çok önemli. Halkimizin memnuniyet orani her geçen gün artarak devam ediyor. Türkiye’ye örnek olacak bir toplu ulasim modeli uyguluyoruz. Günlük 40-45 bin insana toplu tasima sunan bir alanda mutlaka problemler yasanabiliyor. Ancak yapilan iyilestirmelerle bu sorunlar her geçen gün azaliyor. Su anda Türkiye’de en ucuz toplu ulasim hizmetini sunan belediyeler arasindayiz. Biz toplu tasima hizmetimize kar-zarar anlayisi ile bakmiyoruz. Hedefimiz halkimiza en iyi hizmeti sunmaktir.

"Eski araçlar yenilenecek"

Eski araçlarin yenilenmesi konusunun da gündemlerinde olduguna vurgu yapan Baskan Asgin, zamanla yeni araçlarin hizmete sunulacagini açikladi.

Baskan Asgin engellilerin toplu tasima araçlarindan daha rahat faydalanabilmeleri, klimali durak sayisinin artirilmasi, hat ve güzergâhlarla ilgili iyilestirme çalismalari gibi düzenlemeleri de belediye imkânlari ölçüsünde ve ihtiyaca uygun sekilde yapilmaya devam edilecegini ifade etti.

Toplu ulasim hizmetlerinde memnuniyetin artmasi noktasinda en önemli unsurlardan birisini de otobüs soförleri olduguna dikkat çeken Baskan Asgin, “Soförlerimizin kilik ve kiyafeti, insanlara yaklasimi, güler yüzlü ve tatli dilli olmalari bizim için çok önemli. Bu konuda da elimizden gelen çabayi göstermeliyiz. Soförlerimizle, idari kadrolarimizla el ele ve gönül gönüle vererek toplu ulasimda kaliteyi artirmaya devam edecegiz. Sehrimizi çok güzel bir toplu ulasim hizmetine kavusturacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA