AK Partili Gider, Romanya'da Çesitli Temaslarda Bulundu

AK Parti Çanakkale Milletvekili ve TBMM Romanya Dostluk Grubu Baskani Ayhan Gider, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ve AK Parti Adiyaman Milletvekili Resul Kurt ile birlikte Romanya’da çesitli temaslarda bulundu.

AK Partili Gider, Romanya'da Çesitli Temaslarda Bulundu
AK Parti Çanakkale Milletvekili ve TBMM Romanya Dostluk Grubu Baskani Ayhan Gider, Romanya ziyareti kapsaminda, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ve AK Parti Adiyaman Milletvekili Resul Kurt ile birlikte Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ile Romanya Çalisma ve Sosyal Dayanisma Bakanligi arasindaki Çalisma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalisma Grubu 1. Toplantisi’na katildi.

Toplantida, iki ülke arasindaki iliskilerin daha ileriye tasinmasi için yürütülecek çalismalara ve is birliklerine deginildi. Toplantinin ardindan Bakan Isikhan ve Romanya Çalisma ve Sosyal Dayanisma Bakani Simona Bucura Oprescu "Türkiye-Romanya Çalisma ve Sosyal Güvenlik Ortak Çalisma Grubu 1. Toplantisina" iliskin protokolü imzaladi. Gider, ortak çalisma grubunun isgücü piyasasi politikalari, is teftis faaliyetleri, is sagligi ve güvenligi ile sosyal güvenlik gibi konularda uzman degisimi ve çevrim içi toplantilar gerçeklestirecegini, çalisma, istihdam ve sosyal güvenlik alanlarinda da tecrübe ve birikimlerin paylasilacagini belirtti.

AK Parti Milletvekili Gider, daha sonra Bakan Isikhan’la birlikte Bükres Büyükelçisi Özgür Kivanç Altan’i ziyaret etti.
Kaynak: İHA