Çiftçi Hasat Derdinde Leylekler Ise Riziklarinin Pesinde

Yozgat’in Çekerek ilçesinde hububat ekili alanlarda yapilan hasadin ardindan leylekler açiga çikan böcek, fare ve çekirgelerle karinlarini doyuruyor.

Çiftçi Hasat Derdinde Leylekler Ise Riziklarinin Pesinde
Yozgat’ta tarim arazileri çevrelerinde yogun olarak görülen leylekler, hasat sonrasi tarlalarda ortaya çikan zararli böcekleri ve sürüngenleri tüketerek hem karinlarini doyuruyor hem de çiftçinin biyolojik mücadelesine katki sunuyor. Çekerek ilçesine bagli Arpaç köyünde çiftçilerin bin bir emekle ektigi hububat tarlalarina misafir olan baharin müjdecisi leylekler, biçerdöverlerin ardindan ilerleyerek ekinlerin arasindaki çekirge, fare ve böceklerle besleniyor. Tarlasini hasat eden çiftçiler de leyleklerin olusturdugu görüntüyü ilgiyle izliyor.

Mardin’den Yozgat’a hasat için geldigini söyleyen Orhan Çelik, biçerdöver soförü oldugunu söyleyerek, “Yozgat’a 6-7 yildir ekin biçiyoruz. Ailemizin geçimini biçerdöver ile sagliyoruz. Her sene temmuz ayinda Yozgat’a geliyorum. Geçimimi biçerdöver soförlügü yaparak sagliyorum. Bu sicakta ekmegimizin pesinde kosuyoruz.” dedi

Ankara’da ikamet eden Durak Kiliç ise, Çekerek ilçesine bagli Arpaç köyüne biçerdöverlerin geldigini duyunca hububat hasadi için Yozgat’a geldigini belirterek, “Komsularin ekinleri çok güzel, biz de biçtiriyoruz. Bugdaylarin içi iyi, çok güzel görünüyor. Yüksek verim bekliyoruz, bu yil verimler çok güzel.” seklinde konustu.

Kaynak: İHA