Çanakkale Valisi Ömer Toraman Göreve Basladi

Cumhurbaskanligi Kararnamesi ile Çanakkale’ye atanan Dr. Ömer Toraman görevine basladi. Vali Toraman, “Çanakkale hem sanayi açisindan, hem de tarimsal üretim alanindan yüksek potansiyeli ve üretim hacmi ile dikkat çekmektedir. Çanakkale bu yüksek üretim kapasitesi yaninda, kültür ve turizm alaninda da sagladigi ilerlemeler ile de Türkiye’nin gücüne büyük katki saglamaktadir. Çanakkale, Türkiye’nin parlayan yildizi konumundadir” dedi.

Çanakkale Valisi Ömer Toraman Göreve Basladi
Cumhurbaskanligi Kararnamesiyle Elazig’dan Çanakkale’ye atanan Vali Ömer Toraman, görevine basladi.

Valilik binasi önünde göreve baslayan Vali Dr. Ömer Toraman’in Vali Yardimcilari, Daire Müdürleri, Birim Müdürleri karsiladi.

Vali Yardimcilari, Daire Müdürleri, Birim Müdürleriyle tek tek tokalasan Vali Ömer Toraman, yaptigi açiklamada, “Çanakkale’nin Türk tarihi açisindan çok özel bir yeri oldugu malum. Balkanlarin ve Orta Avrupa’nin fethi hareketinin Süleyman Pasa tarafindan bu topraklardan baslatildigini, öte yandan Türkleri Balkanlardan çikarmak için hayal kuranlarin da yine bu topraklarda hayallerinin hüsrana ugratildigini hatirlatmak istiyorum. Çanakkale 1’inci Dünya Savasi’ndaki çetin muharebeleriyle yine tarihimizde özel bir yere sahip bulunmakta. Çanakkale’de ilk büyük basarilari elde eden Müstahkem Mevki Komutani Cevat Pasa, Nusret Mayin Gemisi Komutani Yüzbasi Hakki, 19’uncu Tümen Komutani Yarbay daha sonra Anafartalar Grup Komutani olarak, tarihimize Anafartalar Kahramani olarak geçecek olan Albay Mustafa Kemal olmak üzere bütün kahramanlarimizi, bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnette ve sükranla aniyorum. Cumhuriyetimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdigi hedefler dogrultusunda, Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Türkiye Yüzyili vizyonuyla büyük ve güçlü Türkiye idealini kararlilikla sürdürmektedir. 1915 Çanakkale Köprüsü, 2023 metre orta açikligiyla dünyanin en uzun köprüsü vasfi ile Cumhuriyetimizin 100’üncü yilina yakisan abidevi bir eser olmustur. Öte yandan Çanakkale hem sanayi açisindan, hem de tarimsal üretim alanindan yüksek potansiyeli ve üretim hacmi ile dikkat çekmektedir. Çanakkale bu yüksek üretim kapasitesi yaninda, kültür ve turizm alaninda da sagladigi ilerlemeler ile de Türkiye’nin gücüne büyük katki saglamaktadir. Çanakkale, Türkiye’nin parlayan yildizi konumundadir. Bu aziz belde de, bu kutsal topraklarda bizlere bu görevi tevdi eden Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, Sayin Içisleri Bakanimiz Ali Yerlikaya sükranlarimi arz ediyorum. Bizden önce görevi büyük bir basariyla yürüten kiymetli valimiz, kardesim, dostum Ilhami Aktas Bey’e de sükranlarimi arz ediyorum. Bugüne kadar yapmis oldugu hizmetlerden dolayi. Çanakkale içinde bulundugumuz mevsim itibariyle uç sicakliklari yasiyor. Dolayisiyla özellikle orman yanginlari riskinin yüksek oldugunu takip ediyoruz. Bu vesileyle kiymetli hemserilerimize orman yanginlarina karsi azami dikkat göstermelerini özellikle rica ediyorum. Allah yardimcimiz olsun. Allah mahcup etmesin. Insallah hep birlikte Çanakkale’li hemserilerimize elimizden geldigi, gücümüz yettigince hizmet etmeye devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA