Karsli Sanatçi Yudum Sevenlerini Costurdu

Sarikamis’ta sevenleriyle bulusan Türk Halk Müzigi’nin sevilen sesi Yudum, seslendirdigi birbirinden güzel türkülerle sevenlerini costurdu.

Karsli Sanatçi Yudum Sevenlerini Costurdu
Kars’in Sarikamis ilçesinde, Sarikamis Arastirma ve Gelistirme Dernegi (SARGED) tarafindan organize edilen “Sarikamis 2.Uluslararasi Sariçam Ormanlari Yaz Festivali” binlerce kisinin katilimi ile sona erdi.

Festivalin 2’inci gününde sahne alan Karsli sanatçi Yudum ve Serhat Çelik, Hükümet Meydani’ni dolduran binlerce kisiye unutulmaz bir gece yasatti. Yudum seslendirdigi bir birinden güzel eserlerle sevenlerini kendinden geçirirken, sanatçi Serhat Çelik’in türkülerine eslik eden Sarikamislilar halay çekti oynadi.

Kars’ta olmaktan duydugu memnuniyeti dile getiren sanatçi Yudum, “O kadar mutluyum ki; ben onlara doyamadim. Onlarda bana doyamadilar. O kadar güzel kalabalik vardi, yagmura ragmen beni yalniz birakmadilar. Benim canim hemserilerim, iyi ki bu topraklarda dogdum, iyi ki buranin kiziyim. Onlarla seref duyuyorum” dedi.

Festivalde emegi geçenlere tesekkür eden Sarikamis Kaymakami Enis Aslantatar, “Sarikamis’ta düzenlenen festival vatandaslarimizin güzel günler geçirmesi için ellerinden gelen tüm çabayi gösterdikleri güzel bir etkinlik oldu. Ben bu vesileyle emegi geçenlere tesekkür ediyorum. Sarikamisli vatandaslarimiz her seyin en güzelini hak ediyor” diye konustu.

Gece geç saatlere kadar süren festivalde binlerce vatandas halay çekti oynadi. Sanatçilarin seslendirdigi türkülere eslik eden vatandaslar, gece geç saatlere kadar gönüllerince eglenme imkani buldu. Festival daha sonra sona erdi.
Kaynak: İHA