Ülker Bisküvi, 550 Milyon Dolarlik Tahvil Ihraç Etti

Türkiye’nin lider gida sirketi Ülker Bisküvi, yurtdisina 550 milyon ABD dolari degerinde tahvil ihraç etti.

Ülker Bisküvi, 550 Milyon Dolarlik Tahvil Ihraç Etti
Türkiye’nin lider gida sirketi Ülker Bisküvi, yurtdisina 7 yil vadeli 550 milyon ABD dolari degerinde tahvil ihraç etti. J.P.Morgan Securities plc, Merrill Lynch International, Emirates NBD Bank PJSC, HSBC Bank plc ve Rabo Securities’in yetkilendirildigi tahvil ihracinda 20 ülkeden 100’den fazla uluslararasi yatirimci katildi.

Ülker Bisküvi, elde ettigi finansman kaynagini mevcut Eurobond finansmaninin refinanse edilmesinde kullanmayi planliyor.

“Ilk sürdürebilirlik baglantili tahvil ihracimizi basariyla gerçeklestirdik”

Gerçeklestirilen tahvil ihracina iliskin degerlendirmede bulunan Ülker Bisküvi CEO’su Mete Buyurgan, “Ülker Bisküvi’nin ve Türkiye’de 2024 yilinin ilk sürdürülebilirlik baglantili tahvil ihracini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Müsterilerimize, tüketicilerimize, paydaslarimiza ve ülkemize katma deger saglamaya devam ediyoruz. Büyük ilgiyle karsilanan tahvil ihracimiz, basarili bir sekilde yürüttügümüz finansal stratejimizin ve yatirimcilarla olan güçlü bagimizin bir sonucudur. Ülkemize ve sirketimizin saglam finansal yapisina güvenen uluslararasi yatirimcilara tesekkür ederiz” dedi.

Yatirimlarina hiz kesmeden devam ettiklerini ifade eden Mete Buyurgan, Ülker Bisküvi’nin mevcut performansini ise söyle degerlendirdi:

“Pladis çatisi altinda Ülker’i üretim ve ihracatta daha da güçlü hale getirme hedefimizle global rekabette güç kazanma, bulundugumuz pazarlardaki konumumuzu ve liderliklerimizi sürdürme ve güçlendirme yolunda istikrarli bir sekilde ilerliyoruz. Israfsiz sirket kültürümüzle sürdürülebilirlik çalismalarimiza devam ediyoruz. Inovasyonu ürün yelpazemizi gelistirmenin yani sira dijitallesmeden, ürün tedarikine, dagitim agimizin daha da güçlendirilmesine kadar birçok noktada kullaniyoruz. Üretim gücümüzle 2024’ün geri kalan aylarinda da güçlü performansimizi devam ettirerek ülkemize, ekonomiye, çalisanlarimiza, tüketicilerimize ve tüm paydaslarimiza katki saglamayi sürdürecegiz.”

Tahvil isleminin kapanisinin ilgili nihai sözlesmelerin imzalanmasi ve Sermaye Piyasasi Kurulu’na yapilan tertip ihraç belgesi basvurusunun onaylanmasini müteakiben, 8 Temmuz 2024 tarihinde sonuçlanmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA