Amasya'da Çocuklar Cami Bahçesinde Kitap Okudu

Amasya’da Sultan II. Bayezid Camii’nin bahçesinde çocuklara yönelik kitap okuma etkinligi düzenlendi. Onlarca çocuk, kitaplardan okunan bilgileri paylasarak birlikte vakit geçirdi. Etkinlige Amasya Valisi Yilmaz Doruk ve Il Müftüsü Durmus Ayvaz da katildi.

Amasya'da Çocuklar Cami Bahçesinde Kitap Okudu
“Internetten uzagim, cami ve kitaptir siginagim” baslikli projede Yaz Kur’an kurslarina katilan çocuklara yönelik kitap okuma etkinligi ve bagimlilik temali karikatür sergisi düzenlendi.

Etkinlikte sosyal, kültürel ve dini bilgilerin aktarilmasinin yani sira sosyal medya kullanimi ile çevre konusunda farkindaligin artirilmasi da amaçlandi.

Camilere ve Yaz Kur’an kurslarina gelen çocuklara yönelik etkinlikleri çok önemli bulduklarini belirten Il Müftüsü Ayvaz, “Madde bagimliginin yani sira telefon, internet, sosyal medya bagimligi da çok önemli. Gençlerin bile günde 5,6 saatleri burada geçiyor. Büyük bir zaman dilimi bagimliligin pençesinde. Bizde bundan uzaklastirmaya çalisiyoruz” dedi.

Camilerin çocuklarla güzellestigine deginen Ayvaz, “Eger caminin avlusunda çocuklar gülüyorsa bu o milletin geleceginin sen ve aydinlik oldugunu gösterir. Çünkü bu memleketin milli ve manevi degerlerin yarinlarla onlarla aktarilacak” diye konustu.

Yesilay Amasya Subesi’nin de katkisiyla düzenlenen etkinligin sonunda çocuklara simit ve meyve suyu ikram edildi.
Kaynak: İHA