Karatay Lavanta Bahçeleri'nde Hasat Zamani

Konya’nin merkez Karatay Belediyesi’nin sehre kazandirdigi Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat çalismalari basladi. Bir ay boyunca yerli yabanci yüz binlerce misafirine essiz bir görsel sölen sunan ve 3. Karatay Lavanta Günleri’ne ev sahipligi yapan Karatay Lavanta Bahçeleri’ndeki hasat 1 hafta sürecek ve yag ile suyunun çikarilmasi isleminin ardindan lavantalar; yag, gazoz, dondurma, sabun ve krem gibi daha birçok ürünün ham maddesi olarak kullanilacak.

Karatay Lavanta Bahçeleri'nde Hasat Zamani
Vatandasa kapilarin açildigi 1 Temmuz’dan itibaren yüz binlerce yerli ve yabanci misafirin agirlandigi Karatay Belediyesi Karatay Lavanta Bahçeleri’nde hasat çalismalari basladi.

On binlerce vatandas, profesyonel ve amatör fotograf tutkunlarinin özel ugrak noktasi olan bahçede; eflatun ve morun farkli tonlarindaki lavantalari fon yaparak en güzel kareleri özel objelerle olusturdu ve en özel anlari yakalamanin keyfini yasadi.

Karatay lavantasi, Konya için artik önemli bir deger

Karatay Lavanta Bahçeleri’nin vatandas ziyaretine kapanmasiyla birlikte baslayan hasat çalismalari, Karatay Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestiriliyor. Hasadin tamamlanmasiyla birlikte lavantalar, Tibbi Aromatik Bitkiler Distilasyon Merkezi’ne götürülecek ve ilk etapta lavantalarin yagi ile suyu çikarilacak. Yiyecek, içecek ve kozmetigin yani sira ilaç sektörünün de önemli bir ham maddesi olan Karatay lavantasi, dünyanin en önemli uçucu yag bitkisi olarak, geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da gazoz, dondurma, sabun, krem, lavanta yagi ile daha birçok ürünün yapiminda ham madde olarak kullanilacak.

"Bu yaz yüz binlerce misafir agirladik"

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Lavantasi’nin görselligi ve kokusuyla Konya ve Karatay için de kiymetli deger oldugunu söyledi.

Baskan Hasan Kilca, “Karatay Lavanta Bahçesi, kokusu ve güzel görüntüsüyle ilçemizi, Konya’mizi, Karatay’imizi süslemeye devam ediyor. Bu yil da yüzbinlerce yerli ve yabanci misafirimizi bahçemizde agirladik. Yine artik geleneksel hale getirdigimiz Karatay Lavanta Günleri 3. yilinda da ziyaretçilerimize unutulmaz bir deneyim sundu. Insallah gelecek sene daha güzel etkinliklerle ve senliklerle tekrar bulusacagiz. Karatay Lavanta Bahçelerimiz, Konya’miz ve ilçemizin turizmine böylece degerli bir katki sunarken, diger taraftan da ilçemize ve belediyemize ekonomik bir deger de katiyor. Bahçemizden elde ettigimiz bitkilerimizi üretime dönüstürüyoruz. Bu vesileyle geçtigimiz yil oldugu gibi bu yil da hem Karatay Lavanta Bahçemize ilgi gösteren tüm vatandaslarimiza ve misafirlerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA