15 Temmuz Sehitleri, 'Sehitler Abidesi'nde Anildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla Çanakkale Savaslari’nin yasandigi Tarihi Gelibolu Yarimadasi’ndaki Sehitler Abidesi’nde anma programi gerçeklestirildi.

15 Temmuz Sehitleri, 'Sehitler Abidesi'nde Anildi
15 Temmuz darbe girisiminin 8’inci yilinda Çanakkale Valiligi himayelerinde, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskanligi ev sahipliginde Sehitler Abidesi’nde anma töreni düzenlendi.

Program, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas’in Sehitler Abidesi’nin karsisinda yer alan Atatürk Aniti’na çelenk sunumuyla basladi.

Saygi Durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla devam eden program, temsili sehit mezarliklara karanfil birakilmasiyla son buldu. Daha sonra Sehitler Abidesi’nde yer alan camii içerisinde sehitler için Kuran-i Kerim ve dualar okundu.

Sehitler Abidesi’nde düzenlenen anma programina, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Gelibolu 2. Kolordu Komutani Tümgeneral Rasim Yaldiz, Çanakkale Bogaz ve Garnizon Komutani Tugamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Çanakkale Il Emniyet Müdürü Selim Arici, Çanakkale Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Bati Marmara Grup Komutani SG. Yb. Ercan Oran, askeri erkan, daire müdürleri, protokol üyeleri ve çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA