Ordu'da 'Yaz Kur'an Kurslari' Açilis Programi Düzenlendi

Ordu’da, Diyanet Isleri Baskanliginca her yil okullarin tatil oldugu dönemde düzenlenen ‘Yaz Kur’an Kurslari’nin açilis programi düzenlendi.

Ordu'da 'Yaz Kur'an Kurslari' Açilis Programi Düzenlendi
Altinordu ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan Ulu Camii’de, Yaz Kur’an Kursu açilis programi düzenlendi.

Diyanet Isleri Baskanliginca her yil okullarin tatil oldugu dönemde düzenlenen kurs, 1 Temmuz-16 Agustos tarihlerinde egitim verecek.

Programin açilis konusmasini yapan Il Müftüsü Dr. Ismail Çiçek, “Baskanligimiz tarafindan her yil yaz tatili süresince camilerde ve Kur’an kurslarinda açilan ve milyonlarca ögrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kurslarimiz, bu yil 1 Temmuz 2024 tarihi ile egitime baslamistir. Gündüzlü olarak 7 haftalik tek dönem halinde uygulanacak egitim, 1 Temmuz-16 Agustos 2024 tarihleri arasinda yapilacaktir. Geçen yil ilimiz genelinde kayitli bin 840 ögreticimizle, bin 469 kursumuzda, 34 bin 571 ögrencimiz kurslarimizdan istifade etmistir. Bu yil bu sayiyi daha da yukari çikarmayi hedeflemekteyiz. Yine gençlerin ortam ögrenmesine imkan hazirlayan Yatili Yaz Kur’an Kurslarimiz ise dörder haftalik iki dönem seklinde uygulanacaktir. Birinci dönem 1-26 Temmuz 2024 tarihleri arasinda, ikinci dönem 29 Temmuz-23 Agustos 2024 tarihleri arasinda yapilacaktir” ifadelerine yer verdi.

Program, ögrenciler tarafindan sureler ve meallerinin okunmasiyla devam etti, Sena Güler ile Ertugrul Mahir Cüm’ün ‘Mescidi Aksa’ ve ‘Zeytin Çiçegim’ adli siirleri okumasinin ardindan sona erdi.

Programa katilan Ordu Valisi Muammer Erol, ögrencileri tebrik ederek basarilar diledi ve hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA