Konserde Netanyahu'ya Tepki Gösteren Haluk Levent, Filistinli Çocuklar Için Siir Okudu

Ünlü sanatçi Haluk Levent, konser verdigi Amasya’da Israil’in katlettigi Filistinli çocuklar için Nazim Hikmet siiri okudu. “Hitler’in zulmünde aci çeken insanlarin torunlarinin kurdugu hükümet, Netanyahu önderliginde birkaç ayda 30 bin çocuk katletti” sözleriyle Israil’in Gazze’de uyguladigi soykirima tepki gösterdi.

Konserde Netanyahu'ya Tepki Gösteren Haluk Levent, Filistinli Çocuklar Için Siir Okudu


“Bizler pismanlik yasamayalim”

Amasya Belediyesi’nin Yavuz Selim Meydani’nda düzenledigi halk konserinde Nazi Almanyasi döneminde Adolf Hitler’in Yahudilere yaptigi soykirimi hatirlatan Haluk Levent, “Hitler’in Yahudilere yaptigi zulmü görünce kendimize yapilmis gibi hissettik. Onlarin çocuklarini kendimiz kabul ederek yillarca etkisinden kurtulamadik. Hitler’den 10 yil kadar sonra dünyanin her tarafindaki ülkelerde su sorular soruldu. Bir özelestiriydi. Hitler bunu yaparken biz ne yaptik? Hiçbir sey. Sadece sustuk. Bu özelestiriyle yillarca pismanlik yasadi insanlar. Bizler pismanlik yasamayalim. Hitler’in zulmünde aci çeken insanlarin torunlarinin kurdugu hükümet Netanyahu önderliginde birkaç ayda 30 bin çocuk katletti. Isgalci, yayilmaci, emperyalist politikalari Amerika ve Ingiltere’nin disinda hiçbir ülke desteklemedi. Biz de burada ’kahrolsun’ diyoruz” seklinde konustu.



“Kiz çocugu” adli siiri Filistinli çocuklar için okudu

Nazim Hikmet’in Hirosima’ya atilan bomba üzerine yazdigi “Kiz çocugu” adli siirini Filistinli çocuklar için okuyan sevilen sanatçi, Atatürk’ün Gençlige Hitabesi’nin pesinden milli mücadele kahramanlarinin adlarini siralayarak seslendirdigi Izmir Marsi’ni ‘Yasasin tam bagimsiz Türkiye’ sözleriyle tamamladi.

Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi, çiçek ve hediye verdigi Haluk Levent’e sarkilariyla yasattigi unutulmaz konser için tesekkür etti. Meydani dolduran Amasyalilara seslenen Baskan Sevindi, 30 Agustos Zafer Bayrami’nda da konser düzenleyeceklerini açikladi.

Kaynak: İHA