Akdeniz'den 116 Dis Hekimi Yemin Ederek Mezun Oldu

Akdeniz Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi’nden mezun olan 116 ögrenci yemin ederek meslege adim atti.

Akdeniz'den 116 Dis Hekimi Yemin Ederek Mezun Oldu
Akdeniz Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi 2023-2024 Yemin Töreni gerçeklestirildi.

Mezun olan 116 dis hekimi yemin ederek mesleklerine ilk adimi atti.

Akdeniz Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Dekani Prof. Dr. Alper Kustarci, fakültenin 8’nci dönem mezunlarini ugurlamanin gururunu yasadiklarini ifade ederek, “Sekizinci dönem mezunlarimizi ugurluyoruz. Bizim için çok büyük bir mutluluk. Bizler de sizler gibi heyecan duyuyoruz. Akdeniz Üniversitesi gibi güzide bir üniversitenin önemli bir fakültesinden evlatlarimiz, meslektaslarimiz mezun olacaklar. 2012 yilinda egitim ögretim hayatina ve klinik hizmete baslayan fakültemiz, bu süre içerisinde geçen sürede gerçekten çok büyük mesafeler kat etti ve su anda ülkemizin sayili fakültelerinden biri haline geldi. Hem egitim ögretim hem arastirma gelistirme hem de klinik hizmetler açisindan gerçekten çok önemli bir yerdeyiz. Önemli bir fakülteyiz" dedi.



“Akreditasyon almis bes fakülteden birisiyiz”

Dekan Kustarci, “Bu yil YÖK tarafindan egitim ögretim sürecimizde tasdik edildi ve biz akredite bir fakülteyiz artik. 6 yillik tam akreditasyonumuzu da bu süreçte almis olduk. Yaklasik 105 tane dis hekimligi fakültesi var. Toplamda özel ve devlet olarak biz yedinci sirada toplamda devlet üniversitesi olarak da besinci sirada bu akreditasyonu almis bir fakülteyiz. Tabii ki bu basarinin arkasinda çok genç ve güçlü bir ögretim üyesi kadromuz var. Ögretim elemani kadromuz var. Ben huzurlarinizda her daim ögrencilerimizle birebir ilgilenen çok yogun egitim ögretim arastirma gelistirme ve klinik hizmetleriyle birlikte bu hizmeti veren hocalarimiza huzurlarinizda çok çok tesekkür etmek istiyorum” seklinde konustu.



Dekan Kustarci, aileleri de tebrik etti

Ailelere de seslenen Dekan Kustarci, “En büyük mutluluk sizin tabi ki 5 yil önce lise mezunu olarak bizlere emanet ettiginiz evlatlariniz, çocuklariniz su anda yemin ettikten sonra sizlerle beraber bu kapidan dis çekim olarak çikacaklar. Çok büyük bir mutluluk, çok büyük bir gurur. Bu süreçte tabi ki sizlerde vizeleri onlarla beraber girdiniz. Finallere onlarla beraber girdiniz. Siz de bu stresin altindaydiniz. Ancak sizlerin destekleriyle simdi evlatlariniz birer hekim oldular. Sizleri de ayrica tebrik ediyorum" ifadelerini kullandi.

“Ihtiyaciniz olursa biz buradayiz”

Dekan Kustarci, “Ve sevgili mezunlarimiz artik meslektaslarim diyecegim. 5 yil gerçekten zorlu bir egitim aldiniz. Güldünüz, agladiniz, strese girdiniz ancak sonunda artik mezun oluyorsunuz. Sizden ricam belki bu son bir ögüt, bir hoca tavsiyesi bir abi tavsiyesi olarak düsünün lütfen burada ögrendiklerinizi hastalarinizi uygulayin, her zaman kendinizi gelistirin. Çünkü hekimlik meslegi her zaman gelismeye meyilli bir meslektir. Sakin burada kalmayin ve her zaman üzerine koyun. Mezun olduktan sonra kliniklerinizde bizler yaninizda olmayacagiz. Ancak her zaman vicdaninizla hareket edin. Bu çok önemli bunu hiçbir zaman birakmayin. Burasi sizin üniversiteniz, burasi sizin fakülteniz, bizlerde sizin hocalarisiniz ne zaman ihtiyaciniz olursa da bizler hep sizlerin yaninizda olacagiz. Size bütün hayatiniz boyunca saglik, mutluluk, huzur, basari ve bol kazançlar diliyorum. Yolunuz açik olsun, tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Konusmanin ardindan mezun olan ögrencilere belgeleri takdim edildi. Tören dis hekimlerinin yemin etmesi ve kep atmasiyla son buldu. Atatürk Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen törene Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Gülbin Arici, Dis Hekimligi Dekani Prof. Dr. Alper Kustarci, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Ömer Kirmali, Doç. Dr. Nezahat Arzu Kayar, akademisyenler, ögrenciler ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA