68 Yillik Bakkalin 90 Yasindaki Isletmecisi

Ordu’nun Persembe ilçesinde, 1956 yilinda insaatini da kendi elleriyle yaparak açtigi bakkal dükkanini halen çalistiran 90 yasindaki Kamil Verdi, zincir marketlerin yakinina kadar gelmesine ragmen her gün bakkalini açmayi sürdürüyor.

68 Yillik Bakkalin 90 Yasindaki Isletmecisi
Ilçenin Çaytepe Mahallesi’nde 1950’li yillarda yol yapimi için çalismalar basladi.

Bunun üzerine insaat ustasi Kamil Verdi, yolun kenarindaki arazisine kendi elleriyle bakkal dükkani insa etti. 1956 yilinda bakkal dükkanini açan Verdi, geçen yillara ve ilerleyen yasina ragmen bakkal dükkanini açmayi sürdürüyor. Artik para kazanmaktan çok vakit geçirmek için is yerine geldigini söyleyen Verdi, zincir marketlerin kirsal bölgelerde de çogaldigini, kendi yakinlarina kadar geldigini, bu durumun tüm bakkal dükkanlarini zorladigina dikkat çekiyor.

"Iyisiyle kötüsüyle dükkani kapatmadan bu günlere kadar geldik"

1956 yilinda açtigi bakkal dükkani 68 yildir ayakta tutmaya çalisan Kamil Verdi, “Bu bakkali 1956 yilinda açtim. Kendim insaat isçisi oldugum için insaatini da kendi ellerimle kendi arazime yaptim. O günden bu yana bu zamana kadar geldim. Su anda 90 yasindayim. Suan ben burada para kazanmak için degil, daha çok kendimi oyalamak için açiyorum. Evimle buranin arasi 200 metre, bu yolu gidip gelirken idmanimi da yapmis oluyorum, rahatliyorum. Iyisiyle kötüsüyle dükkani kapatmadan bugüne kadar devam ettik. Su anda islerimiz iyi degil. Buraya daha çok vakit geçirmek için geliyorum” diye konustu.

Isleri düsük olsa da bakkalda her üründen bulundurmaya çalistigini ve zincir marketlerin kendilerini zor durumda biraktigini söyleyen Verdi, “Bakkali bos birakmam, her çesit bulundururum. Marketler bizleri zor durumda birakti, elimizi ve ayagimizi bagladi. Ben zaten uzun süre daha devam edemem. Marketler genel olarak bakkallari bitiriyor. Biz zaten küçük ürünler satiyoruz. Simdi onlarda da olduk, köyümüze kadar büyük marketler geldi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA