Akdagmadeni'nde Saganak Ve Dolu Etkili Oldu

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde etkili olan saganak ve dolu yagisi sonrasi meydana gelen sel nedeniyle dereler tasti, tarim arazileri zarar gördü.

Akdagmadeni'nde Saganak Ve Dolu Etkili Oldu
Akdagmadeni ilçesinde ögle saatlerinde baslayan ve yaklasik 45 dakika boyunca süren saganak ve dolu yagisi, sele dönüstü. Cadde ve sokaklarda etkili olan sel nedeniyle yayalar ve araç sürücüleri zor anlar yasadi, bazi ev ve is yerlerini su basti. Sel nedeni ile ekili alanlar zarar görürken derelerde de taskinlar meydana geldi. Sel sonrasi belediye ekipleri çalismalarini sürdürdü.

Çalismalari yerinde inceleyen Belediye Baskani Dr. Nezih Yalçin, “Ilçemizde ögle saatlerinde baslayan ve yaklasik 45 dakika etkili olan siddetli yagis ve dolu, bazi isyerlerinde ve konutlarda zarara sebep olmus, vatandaslarimizi magdur etmistir. Herhangi bir can kaybi ve yaralanma olmamasi en büyük tesellimizdir. Belediye ekiplerimiz afet sebebiyle zarar gören vatandaslarimiza yardima devam ediyor. Rabbim daha beterinden korusun. Tüm vatandaslarima geçmis olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Yasanan sel nedeniyle is yeri ve konutlarinda zarar olan vatandaslarin, AFAD’a bildirilmek üzere Ilçe Kaymakamligina durum tespiti için basvuru yapmalari gerektigi bildirildi.

Kaynak: İHA