Akdagmadeni'nden Gazze'ye Destek

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde Gazze’ye destek amaciyla sivil insiyatif öncülügünde Akdagmadeni Belediyesinin destekleriyle “Istanbul’dan Gazze’ye Fetih Programi” düzenlendi.

Akdagmadeni'nden Gazze'ye Destek
Istiklal Marsi ve Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan program, Prof. Dr. Nurullah Genç tarafindan Bati medeniyeti ile Islam medeniyetinin karsilastirildigi ’’Toprak ve Ates Medeniyeti’’ konulu konferansla devam etti. Program Akdagmadeni’nin yetistirdigi müzisyenlerden Ender Tekin’in fetih ve Gazze ezgilerini seslendirdigi konserle son buldu. Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi programda konusan Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, “Bugün burada insanligin yüz karasi, günümüzün utanç vesilesi Gazze soykiriminda masumlarin yaninda olalim, derdimizi Istanbul’un fethi ile bütünlestirelim, fetih ruhunu diri tutalim hedefiyle bir araya geldik. Henüz kisa bir süre önce duyuru yapmamiza ve belediye olarak sadece öncü olarak destek vermemize ragmen gönüllü arkadaslarimiz ve elini tasin altina koyan duyarli vatandaslarimiz 3 gündür yogun bir program icra ediyor. Öncelikli amacimiz bu zulüm bizim açimizdan siradanlasmasin, mücadele ruhumuzu, zalime öfkemizi diri tutalim idi. Ikinci amcamiz ise karinca kararinca Refah’ta, Gazze’de bir damla suya, bir lokma ekmege muhtaç hale getirilen kardeslerimize destek olmakti. Bu sürece destek olan herkese cani gönülden tesekkür ediyorum” dedi.

Program Gazze için edilen dualarla son buldu. Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Ilçe Kaymakami Furkan Nezir, Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, Cumhuriyet Savcisi Abdulsamet Karaerkek, siyasi parti temsilcileri, belde belediye baskanlari, kurum müdürleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA