MHP Lideri Bahçeli'den 3 Mayis Türkçülük Günü Mesaji

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, 3 Mayis Türkçülük Günü nedeniyle sosyal medya hesabi X üzerinden mesaj yayimladi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli X hesabindan yayimladigi mesajda “Türk milliyetçiligi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu fikriyati, Türk milletinin kurtulus ilhami, ayni zamanda var olus iradesidir. Merhum Peyami Safa’nin isabetle temas ettigi üzere, yeni Türk devletinin iki ana davasindan birisi çagdaslasmak ise digeri milliyetçiliktir. Sayet millet ortak degerler etrafinda kenetlenmisse, sayet birlik ve dayanisma hissiyatiyla gelecegini tayin etmisse, bunun dibacesi, en bariz dinamigi milliyetçiliktir” dedi.

Bahçeli, bugünün bir bayram veya kutlama gününden ziyade bir idrak, bir ifade, bir anma, istikbale yönelik milliyetçi mesajin maseri vicdanda kök salma özleminin bir hamlesi oldugunu vurguladigi paylasiminda “ 3 Mayis mesalesi, esas itibariyle Türk milliyetçilerinin iç ve dis çalkantilar karsisinda göstermis olduklari direncin aydinligi; baski, dayatma ve zor sartlarda sivil, mesru ve demokratik durusun ahkamidir. Merhum Hüseyin Nihal Atsiz’in dedigi gibi, 3 Mayis milli suurun ayaga kalkisi, küresel güç bloklari arasinda sarkaç gibi gidip gelen kösesiz politikalara karsi Türk milliyetçilerinin hür ve ahlaki direnis kararidir” ifadelerine yer verdi.

Paylasiminda Hüseyin Nihal Atsiz’in sözlerine yer veren Bahçeli, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Emek ve deger nedir bilmeyen, adalet ve hukuk nedir tanimayan; yagma, talan ve yikimi ideoloji haline getiren basibozuk güruhun 1 Mayis’ta sahneledikleri vandalliklar medeniyet ve mesruiyet ölçüleriyle bagdasmazken, Türk milliyetçilerinin tam 80 yil evvel kanuni sinirlar içinde, fikir ve demokrasi namusuna riayet ederek yaptiklari gösteriler hala takdir ve tazimle hatirlanmaktadir. Diyor ya Merhum Hüseyin Nihal Atsiz; ‘Maziyi unutsak bile mazi kökümüzdür, en tatli gülen yüz bize mazideki yüzdür’ Inancim odur ki, mazinin parlayan yüzü hiç solmayacak, Türk tarihinin derinliklerinden çaglayarak yükselen milliyetçi çagri Türk milletinin dirilis azmini canli tutacak, gelecegini de insa ve ihya edecektir”

Türkçülük ve Turancilik Davasi’nin 80’inci yil dönümünde, Türk milliyetçiliginin merhum ve muhterem inanç anitlarini rahmetle, hürmetle, minnetle andigini kaydeden Bahçeli mesajinda dünyanin çetin ve çetrefilli bir tarih araliginda, Ikinci Dünya Savasi’nin beseriyeti yakip yiktigi bir zaman sürecinde 3 Mayis ruhunun, Türk ve Türkiye Yüzyili hedeflerine ulasma mücadelesinde sahip oldugu milli suura daha da güç ve feyz vermesi temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA