Amasya'da Hedef Sehzade Kebabini Tescilletip Restoran Menülerine Eklemek

Sehzadeler sehri Amasya’da cografi isaretle tescillenmesi hedeflenen sehzade kebabinin restoranlarin ana menüsüne dahil edilmesi planlaniyor. Türk Mutfagi Haftasi’nda esi ve Belediye Baskani Turgay Sevindi ile birlikte seyyar mutfakta sehzade kebabi hazirlayan Amasya Valisi Yilmaz Doruk, restoran ve otellere bu lezzetli yemegi müsterileriyle bulusturma çagrisi yapti.

Amasya'da Hedef Sehzade Kebabini Tescilletip Restoran Menülerine Eklemek


Vali Doruk: “Sehzade kebabina müsteriler yok demez”

Kusbasi et, patlican, domates, biber ve diger sebzelerin kullanilip tepside pisirilen sehzade kebabinin hazirlanmasina yardim edip hünerlerini sergilediklerini belirten Vali Doruk, “Restoranlarda, otellerde ortaya konacak dört kisilik sehzade kebabina müsteriler yok demez. Begenirler. Çok nitelikli bir yemek çesidi. Restoranlarda, otellerde yer almasinin çok isabetli olacagini düsünüyorum” dedi.



Saray mutfaginin devami birçok lezzet Amasya’da

Osmanli sehzadelerinin tahta çikmadan önce tecrübe kazandiklari Amasya’da saray mutfaginin etkilerinin görüldügüne isaret eden Doruk, “Sehrimize gelecek turistlerin saray mutfaginin devami olan birçok lezzeti, tatlilari, kebabi burada görme imkani var” diye konustu.



Baskan Sevindi, hünerlerini sergiledi

Soganlari biçakla seri bir sekilde dogramasiyla mutfaktaki ustaligini konusturan Belediye Baskani Sevindi de, “Babamin meslegi asçilik. Buradan kaynaklanan bir becerim var” seklinde konustu.

Baskan Sevindi, Amasya’nin cografi isaretli yöresel ürünlerini ulusal ve uluslararasi alanda tanitmak için gayret edeceklerini vurguladi.

Vali Doruk’un esi Meral Doruk ise yemegin ön hazirligini birlikte yapmaktan mutlu olduklarini söyledi.



Sehzadeler Gezi Yolunda Amasya Üniversitesi, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü, Amasya Esnaf Odalari Birligi ile Misket Eller Kadin Girisimi Üretim Kooperatifi’nin de destegiyle düzenlenen etkinlikte Amasya yaglisi, baklali dolma, Amasya çöregi, Unutma beni tatlisi gibi sehrin cografi isaretli ürünleri stantlarda lezzet tutkunlarina sunuldu. Amasya Belediyesi bandosu da etkinligi konseriyle renk katti. Türk Mutfagi Haftasi çerçevesinde 25 Mayis Cumartesi günü cografi isaretli bakla dolmasi yöresel yemek yarismasi da yapilacak.
Kaynak: İHA