Aksaray'da Özel Gençlere Asker Kinasi Yakildi

Aksaray Belediyesi Engelliler Haftasi nedeniyle özel gençlere asker kinasi programi düzenledi. Renkli görüntülere sahne olan programda temsili askerlik yapacak gençlere kina yakilarak Türk bayrakli asker sali takildi.

Aksaray'da Özel Gençlere Asker Kinasi Yakildi
10-16 Mayis Engelliler Haftasi çerçevesinde Aksaray Engelsiz Yasam Merkezinde bir günlük temsili askerlik yapacak olan engelli gençlere asker kinasi yakildi. Al bayrak islemeli asker tülbentlerinin asker adaylarinin omuzlarina takilmasinin ardindan özel gençlere kina yakildi. Temsili askerlik kinasinin önemine vurgu yapan Engelli Koordinasyon Merkezi Baskani Bekir Kaya “Belediye Baskanimiz Evren Dinçer sehrimizdeki engelli kardeslerimizin gündelik yasamini kolay ve yasanabilir bir hale getirmek, günlük hayatta karsilastiklari zorluklari en aza düsürmek için birçok çalisma gerçeklestiriyor. Bunun yani sira düzenledigimiz her organizasyonda bize destegini hiçbir zaman esirgemedi. Bunun en güzel örneklerinden birini de bugün burada Engelsiz Yasam Merkezinde icra ediyoruz. Özel yavrularimizin asker olma özlemini garnizon komutanligimizla da görüsmek suretiyle onlara asker elbisesi giydirip, askerlik duygularini adeta yasatmak adina vatan millet sevdasi adina bir program hazirladik. Bu çocuklarimiz bizim canlarimiz, bizim özel yavrularimiz, dua kaynaklarimiz onlar, Allah ayaginiza tas degdirmesin, hayirli tezkereler diliyorum” dedi.

Evlatlarini asker kiyafetleriyle gören ailelerin duygulandigi gözlenirken, aileler törenin düzenlenmesinde emegi geçen ve törene katilan tüm misafirlere tesekkür etti. Etkinlik, ögrencilerin oyun havasi esliginde eglenmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA