Haber Arşivi

Esenyurt Belediyesi Engelli Anneleri Unutmadi

Esenyurt Belediyesi, Anneler Günü nedeniyle engelli ve yasli anneleri evlerinde ziyaret etti. Annelere hediye ve çiçek takdim ederek Anneler Günü’nü kutlayan belediye çalisanlari Baskan Prof. Dr. Ahmet Özer’in selamlarini iletti.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:18:17

Yarimada Spor Oyunlarina Katilan Selçuklu Sporcular Madalya Ve Kupalarla Döndüler

Bu yil 17.’si düzenlenen Yarimada Spor Oyunlarina katilan Selçuklu sporcular, çesitli derecelerde ödül alarak madalya ve kupalarla ilçeye döndüler.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:11:51

Jandarmadan Sehit Anneleri Ve Eslerine 'Anneler Günü' Sürprizi

Gaziantep’te jandarma ekipleri, sehit anneleri ve eslerini ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutladi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:11:22

Basaksehirli Çocuklardan Annelerine 3 Boyutlu Sürpriz

Basaksehirli çocuklar, Anneler Günü’nde farkli bir etkinlige imza atti. Basaksehir Living Lab Teknoloji ve Inovasyon Merkezi’nde egitim alan çocuklar, 3 boyutlu tasarimlarini ürünlere dönüstürerek annelerine hediye etti.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:11:21

2. Uluslararasi Aile Sempozyumu Oturumlarla Devam Ediyor

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Aile Akademisi ve Istanbul Aile Vakfi is birliginde düzenlenen 2’nci Uluslararasi Aile Sempozyumu, akademisyenlerin katildigi oturumlarla devam ediyor.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:11:20

Yunanistan ile iş birliği artacak | Gözler 13 Mayıs'a çevrildi! Başkan Erdoğan ve Miçotakis görüşmesinde hangi konular yer alacak?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'i Ankara'da kabul edecek. Ankara - Atina hattında gelişen pozitif iklimle birlikte ticaret hedefinde de yukarı yönlü bir ivme hakim. İki ülke arasında 10 milyar dolar hedefi kondu. Kritik görüşmede başta vize, göç, Gazze'deki son durum ve Batı Trakya Türkleri ele alınacak. Miçotakis ise Ankara'ya adım atmadan evvel yapıcı açıklamalarda bulundu. Yunanistan Başbakanı, "Yunanistan ve Türkiye coğrafya olarak yan yana yaşamaya mahkûmdur. Ancak, kalıcı gerilim koşullarında yaşamaya mahkûm değiller. Gerginlik dönemlerinde dahi iki ülke arasındaki iletişim kanallarının açık kalması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:10:43

Çaldiklari Ticari Taksiye Müsteri Almislar

İçel’de ticari taksi çalan 2 süpheli polisin çalismasi sonucu yakalanirken, zanlilarin çaldiklari araca bir de müsteri aldiklari ortaya çikti.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:08:45

Yüksel Ninenin Son Istegiydi, 'Yassiçal Çuha Dokumacilik Sanati' Cografi Isaretle Tescillendi

Amasya’da yöreye özgü Yassiçal çuha dokumacilik sanatini unutulmak üzereyken çeyiz sandiklarinda sakladigi örneklerle yasatip 6 ay önce 77 yasindayken hayata gözlerini yuman son usta Yüksel Kanar’in vasiyet gibi olan son istegi yerine getirildi. 250 yili asan geçmise sahip ’Yassiçal çuha dokumacilik sanati’ Amasya Valiligi’nin girisimiyle cografi isaretle tescillendi. Yüksel ninenin yetismelerine öncülük ettigi 100’den fazla kadin bu renkli sanatin gelecek kusaklara aktarilmasinda rol üstlenecek.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:07:11

Deprem Bölgesinde Heyelan Riski Modellemesi

Yasar Üniversitesinde düzenlenen “Dünya Su Günü Zirvesi”ne katilan Washington Üniversitesi Insaat ve Çevre Mühendisligi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Istanbulluoglu, Adiyaman’da yürüttügü projeyi anlatti. Proje kapsaminda, deprem bölgesi olan Güneydogu Anadolu’daki taskin ve heyelan riskinin haritalandirilmasi için modelleme analizi gelistirilecek, ortaya çikan risk haritasi ise ilgili yerlerle paylasilacak.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:07:10

Sariyer'de Otomobilin Airbagini Söküp Uyusturucu Zulasi Yapmislar

Sariyer’de bir otomobilin airbagini söküp uyusturucu zulasi yapan zanli, polis ekiplerince yakalandi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:06:40

Istanbul'da Silahli Dedikodu Saldirisi Açiklamasi 16 Yasindaki Çocuk Yasitini Vurdu

Beyoglu’nda 16 yasinda bir çocuk, mahallede dedikodusunu yaptigi iddiasiyla ayni yastaki akranini silahla bacagindan vurdu. Çocugun olay sonrasi kaçtigi anlar kameralara yansirken, Beyoglu Asayis Büro Amirligi polisleri tarafindan yakalanan çocuk saldirgan tutuklandi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:06:39

TESK Baskani Palandöken Açiklamasi 'Fransa Gibi Ülkeler Gramaj Oyunlarina Karsi Tedbir Aliyor'

Gida ürünleri, temizlik ve hijyen ürünlerine gramaj standardi getirilmesinin gerekliligine vurgu yapan TESK Genel Baskani Palandöken, “Basta Fransa gibi Avrupa ülkelerinde gida fiyatlari düsmesine ragmen etik gerekçelerle gramaj hilelerine karsi tedbir alinmasina yönelik yasal düzenlemeler yapiliyor” dedi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:04:36

Oguz Murat Aci'nin Ailesinin Buruk Anneler Günü Açiklamasi '10 Ailenin Anneler Gününü Kutlamiyorum'

Eyüpsultan’da meydana gelen kazada hayatini kaybeden Oguz Murat Aci’nin annesi, oglu olmadan ilk anneler gününü buruk geçirdi. 73 gündür oglunun yokluguna alismaya çalisan anne Pervin Aci, “Pazar günü gelmesin istiyorum. Herkesin anneler gününü kutluyorum. Yalnizca o 10 tane aileyi kutlamiyorum. Çocugum baharinda söndü. Muratim öldü ama biz de ölü olarak yasiyoruz” dedi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:04:35

Gençler, Kiraz Hasat Senligine Enerji Katti

Kuzey Yarim Kürenin ilk kirazini üreten Manisa-Izmir hattinda kiraz hasat coskusu yasaniyor. 60 bin tonu asan kiraz varligiyla Türkiye’nin en önemli kiraz üretim merkezlerinden olan Izmir Kemalpasa’da, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi “Kiraz Hasat Senligi” düzenledi.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:04:34

Esnaf, Maydanoz Kasasinda Bukalemun Buldu

Erzurum Sebze Meyve Hali’nde bir esnaf, İçel ve Antalya yörelerinden gönderilen sebze meyve yüklü kamyon içerisindeki maydanoz kasasinda bukalemun buldu.

12 Mayıs 2024 Pazar   10:01:58

Vali Canbolat Açiklamasi 'Anne Sevgisi, En Büyük Ve En Kiymetli Sevgilerden Biridir'

Anneligin, merhamet ve kosulsuz sevginin timsali olduguna dikkat çeken Aydin Valisi Yakup Canbolat; “Anne sevgisi, en büyük ve en kiymetli sevgilerden biridir” dedi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:59:49

Kritik ziyaret öncesi Başkan Erdoğan'dan Yunan basınına önemli mesajlar: Doğu Akdeniz'de 'Türkiye'siz enerji projesi düşünülemez

Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in Ankara ziyareti öncesinde Yunan basınına konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin olmadığı bir enerji projesinin düşünülemeyeceğini ifade ederken iki ülke arasında aşılamayacak bir problem olmadığını söyledi. Öte yandan Erdoğan’ın gündeminde yine Gazze vardı. İşte detaylar...

12 Mayıs 2024 Pazar   09:55:57

Emlak Ve Çevre Temizlik Vergisi Için Son Gün 31 Mayis

Melikgazi Belediyesi, Emlak ve Çevre Temizlik Vergileri’nin ilk taksit ödemeleri 31 Mayis Cuma gününe kadar devam edecek.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:46:34

Engelli Bireyler Artvin Rüzgarinda Özgürlüge Kanat Açti

Türk Hava Kurumu Artvin Subesi, “10-16 Mayis Dünya Engeliler Haftasi” kapsamindan engelli bireylere yamaç parasütü heyecani yasatti.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:46:33

Bahar Yorgunlugunu Sofranizda Atin

Yagmurlu, soguk kis günlerinin ardindan gelen daha günesli, daha sicak günler pek çok kisi için “yorgun, bitkin, nesesizlik” yakinmalarina yol açarken, diyetisyen Hande Selin Ok, “Bahar yorgunlugu” olarak adlandirilan bu duruma karsi “beslenme formülü” önerdi. Ok, “Seker ve sekerli yiyecekleri azaltin, yerine günde 2-3 porsiyon taze ve kuru meyve tüketin, bol sivi alin. Sofraniza bahar gelsin” dedi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:44:31

Kayseri'nin Ilk Kadin Sehidinin Annesinin Buruk Anneler Günü

Kayseri’nin ilk kadin sehidi Aysegül Pürnek’in annesi Gülay Odabasioglu, Anneler Gününü sehit olan kizinin mezarini ziyaret ederek kutladi. Odabasioglu, "Yanimda olsaydi, çok sevdigimi söylemek isterdim" dedi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:44:30

Uluslararasi Ögrenciler Filistin Için Toplandi

Yeni Dünya Vakfi Erzurum Subesinde düzenlenen programda Erzurum’da ögrenim gören yabanci ögrenciler vakif bünyesinde toplanarak Filistin ve Israil zulmünü kinamak ve yapilan soykirima dikkat çekti.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:44:29

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi Kocasinan Akademi Ile Örnek Uygulamalari Sehrimize Kazandirdik'

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Halk Egitim Merkezi isbirligiyle Kocasinan Akademi Erciyesevler kursiyerlerin hazirlamis oldugu ’Anneler Günü’ne Özel El Sanatlari Sergisi’, Kayserililer tarafindan büyük begeni topladi. Serginin son gününde esi Fatma Çolakbayrakdar ile birlikte ziyaret eden Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Akademi ile birçok alanda yapilan hizmetlerde tek ve örnek uygulamalari, Kayseri’ye kazandirdiklarini söyledi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:43:58

Islenmis Domates Prostat Kanserinden Koruyor

Islenmis domatesin prostat kanserinden korudugu belirtildi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:42:55

Fedakar Anne, Böbregini Vererek Kizini Yeniden Hayata Bagladi

Elazig’da böbrek yetmezligi tanisi konan ve diyalize girmeye baslayan Gözdenur Çelik, annesinin böbregi ile hayata tutundu. Böbregini seve seve verdigini dile getiren fedekar anne, böbreginin uymasi için dua ettigini ve her çocugu için bunu yapabilecegini söyledi.

12 Mayıs 2024 Pazar   09:42:26

 1  2  ...  19  20  21  22