Kayseri'nin Ilk Kadin Sehidinin Annesinin Buruk Anneler Günü

Kayseri’nin ilk kadin sehidi Aysegül Pürnek’in annesi Gülay Odabasioglu, Anneler Gününü sehit olan kizinin mezarini ziyaret ederek kutladi. Odabasioglu, "Yanimda olsaydi, çok sevdigimi söylemek isterdim" dedi.

Kayseri'nin Ilk Kadin Sehidinin Annesinin Buruk Anneler Günü
17 Subat 2016 tarihinde Ankara’da gerçeklesen bombali saldirida sehit olan Hava Kuvvetleri Komutanliginda sivil memur olarak çalisan Aysegül Pürnek’in annesi Gülay Odabasioglu, Anner Günü’ne buruk girdi. Kayseri’nin ilk kadin sehidi olan kizinin mezari basinda dua eden Odabasioglu, kiziyla hasret giderdi. 8 yildir her Anneler Günü’nde kizinin mezarina gelen Odabasioglu, acinin taptaze oldugunu belirtti.

Sehit kizinin çok hayalleri oldugunu belirten acili anne, "Sehit kizim 5 yildir Ankara’daydi. Genelkurmay Baskanligi’nda muhasebe uzmanligi yapiyordu. Isini çok seviyordu. Bekardi ve 32 yasindaydi. Çok hayalleri vardi. Sinavlara hazirlaniyordu. ‘Anne 1 ay sonra sinava gelecegim’ dedi.

Vergi müfettisi olmak istiyordu. Ancak olamadi. Çok çaliskandi. Kizim sehit olmadan önce 13 gün yanindaydim. Ankara’ya kizimla vedalasmaya gitmisim. Ondan sonra anneler gününü kutlayamadik. En son anneler gününü 2015 yilinda kutlamistik. Ben kizimi vatanima, milletime hediye ettim. Benim kizim sehit oldu. Çok aci ama gurur verici bir durum. Rabbim kimseye evlat acisi vermesin" ifadelerini kullandi.

"Yanimda olsaydi çok sevdigimi söylemek isterdim" diyen Gülay Odabasioglu; "Ben kizimin yanina geldim. Onunla anneler gününü kutluyorum. Yanimda olsaydi, çok sevdigimi söylemek isterdim. 8 yil oldu. Çok aci çekiyorum. Bu aci dayanilmaz ama çokta gurur verici. Sehit annesi olmak çok güzel. Bogazimdaki dügüm hiç gitmiyor. Burnumun sizisi hiç gitmiyor. Bayramlar olsun, anneler günü olsun çok aci veriyor. Rabbim evlat acisini kimseye yasatmasin" dedi.

Kaynak: İHA