Engelli Bireyler Artvin Rüzgarinda Özgürlüge Kanat Açti

Türk Hava Kurumu Artvin Subesi, “10-16 Mayis Dünya Engeliler Haftasi” kapsamindan engelli bireylere yamaç parasütü heyecani yasatti.

Engelli Bireyler Artvin Rüzgarinda Özgürlüge Kanat Açti
Türk Hava Kurumu (THK) Artvin Subesince engellilerin hayatin her alaninda var olmasi gerektigine dikkati çekmek amaciyla Kemalpasa ilçesindeki 410 rakimli Üçkardesler Tepesi'nde bu yil da etkinlik organize etti. Yamaç parasütü pilotlari, engelli bireyleri tepeden sahile kadar yaklasik 6 kilometrelik parkurda uçus deneyimi yasadi.

Görme ve bedensel engelli Ayça Cinkaya, Ziya Kar, Ömürcan Tayfun Balmumcu, Hamdi Ustabas, Tolunay Lokumcu, Aydogan Can Yilmaz, Türk Hava Kurumu, tecrübeli pilotu Bayram Yücel esliginde tandem (ikili) atlayisi gerçeklestirerek, ilk kez bu heyecani yasadi.

“Uçma firsati bulamayan özel vatandaslarimizi havacilik sporuyla tanistirdik”

Türk Hava Kurumu Artvin Sube Baskan Emin Üçüncü, yaptigi açiklamada “10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi münasebetiyle Artvin Engelliler Dernek Baskanligiyla birlikte ortak bir proje hazirladik. Ilimizde aileleriyle uçmak isteyen vatandaslarimiz bulustuk. Havaciligi merak eden uçma firsati bulamayan vatandaslarimizi havacilik sporuyla tanistirdik. Degerli hocamiz Bayram Yücel’in katkilariyla onlara bu heyecani yasatiyoruz. ’Uçmak isteyen bu sporu bende tatmak istiyorum’ diyen vatandaslarimiz özellikle böyle özel vatandaslarimiz olursa bizimle mutlaka iletisime geçsinler Türk Hava Kurumu olarak tüm engelli arkadaslarimizi uçurmaya devam edecegiz. Sadece yilin belli günlerinde degil istedikleri zamanda buradan güvenli bir sekilde bu güzel manzarada uçurmak istiyoruz. Ayni zamanda uçmayan kalmasin diye Artvin ilimizde basarili ögrencilerimize yönelik çalismalarimiz devam ediyor” dedi.



“Evlerimizden çikalim bu güzellikleri tadalim”

Hopa Bedensel Engelliler Dernek Baskani Aydogan Yilmaz ise, “10-16 Mayis Dünya Engelliler Haftasi hafta kapsaminda, Artvin Türk hava kurumun yaptigi bu güzel etkinlikte engelli kardeslerimize uçma sporunu tanistirdik. Emegi geçen herkese bu güzel organizasyon için tesekkür ediyoruz. Tüm engelli vatandaslarimiza buradan sizin araciliginizla sesleniyorum evlerinizden çikalim bu güzellikleri tadalim” diye konustu.

.

Bedensel engelli Tolunay Lokumcu (26) ise "Yamaç parasütüyle Kemalpasa’ya bir göz attim. Hiç korkmadim. Çok heyecanliydi herkesi bu heyecani yasasin. Korkulacak bir sey yok. Oldukça güvenli” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA