Esnaf, Maydanoz Kasasinda Bukalemun Buldu

Erzurum Sebze Meyve Hali’nde bir esnaf, İçel ve Antalya yörelerinden gönderilen sebze meyve yüklü kamyon içerisindeki maydanoz kasasinda bukalemun buldu.

Esnaf, Maydanoz Kasasinda Bukalemun Buldu
Erzurum Sebze Meyve Hali’nde esnaf, İçel ve Antalya yörelerinden gönderilen sebze meyve yüklü kamyon içerisindeki maydanoz kasasinda bukalemun buldu. Esnafin durumu bölgedeki Tarim ve Orman Bakanligi DKMP Genel Müdürlügüne bagli birime bildirmesi üzerine olay yerine süratle ekip yönlendirildi. Erzurum’da Tarim ve Orman Bakanligi Doga Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlügü ekiplerine teslim edilen canli, ayni yolu özel bir kutu içinde tekrar kat ederek Antalya’da dogal yasam alanina birakildi.

Ekipler tarafindan özel bir veteriner klinigine getirilen Akdeniz bukalemunu için burada yogun bakim sartlarinda özel bir yasam ortami olusturuldu.

Klinikte bakimi yapilan ve beslenen bukalemun, Erzurum’un iklim sartlarinda yasamini sürdürme imkani bulunmadigi için hazirlanan özel bir kutu içinde tekrar Antalya’ya gönderildi.

Bukalemun, Antalya’ya ulastiktan sonra da Tarim ve Orman Bakanligi DKMP Genel Müdürlügü ekiplerince kontrolden geçirildi. Kontroller sonrasi herhangi bir problem tespit edilmeyen bukalemun, ekiplerce dogal yasam alanina birakildi.
Kaynak: İHA