Fedakar Anne, Böbregini Vererek Kizini Yeniden Hayata Bagladi

Elazig’da böbrek yetmezligi tanisi konan ve diyalize girmeye baslayan Gözdenur Çelik, annesinin böbregi ile hayata tutundu. Böbregini seve seve verdigini dile getiren fedekar anne, böbreginin uymasi için dua ettigini ve her çocugu için bunu yapabilecegini söyledi.

Fedakar Anne, Böbregini Vererek Kizini Yeniden Hayata Bagladi
Elazig’da yasayan Gözdenur Çelik’e (26) çocukken böbrek hastaligi teshisi kondu. Gözdenur, 20 yasina geldiginde böbrekleri iflas etti ve yogun bakima girdi. Birkaç kez kalbi duran ve hayata geri dönen Gözdenur ardindan 2,5 yil diyalize girdi. Nakil sirasina giren Gözdenur için annesi Hatice Çelik (63) basta olmak üzere ailesi doku örnegi verdi. Anne Çelik, dokusunun uygun çikmasi üzerine bir saniye bile düsünmeden ameliyat masasina yatti. Anne Çelik, böbreginin tekini vererek kizini yeniden hayata bagladi. Annesinin böbregi ile yasama tutunan ve o anlari anlatirken göz yaslarini tutamayan Gözdenur, “Herkes çocugunu bir kere dogurur ama annem beni iki defa dogurdu. Birinci de dogurdu ikinci de yasatti. Bunu karsiliksiz yapabilecek tek kisi annedir” dedi.



“Birinci de dogurdu ikinci de yasatti”

Çocuklugundan buyana böbrek sorunu yasadigini dile getiren Gözdenur Çelik, “Böbrek sinsi bir organ. 2 böbregimi birlikte kaybettim. O süreçte yogun bakimda kaldim ve kalbim bir kaç kez durmus. Doktorlarim sayesine tekrar hayata döndüm. Ardindan bir diyaliz sürecine girdim. Bu beni çok etkiyordu ve hayat sartlarim kisitlaniyordu. Bu sürece de alistim. Nakil olmak istedim. Annem, babam ve agabeyimler kostu, doku verdi. Kadavra bekledik ama çok nadir geliyor. Annem ve babamin uymustu ama Covid gelince nakil ertelendi. Babamda da küçük bir protein kaçagi sorunu oldugu için kabul edilmedi. Annemden almaya karar verdiler. En sonunda ameliyata girdim. Annem bana böbregini verdi. Herkes çocugunu bir kere dogurur ama annem beni iki defa dogurdu. Birinci de dogurdu ikinci de yasatti. Bunu karsiliksiz yapabilecek tek kisi annedir” diye konustu.



“Ona bir hayat borcum var”

Çelik, “Ben suan çayi sinirsiz bir sekilde içebiliyorsam yada su mu içsem kahve mi içsem arasinda bir seçim yapmadan ikisini bir arada içebiliyorsam bu annem sayesindedir. Suya hasret kalmistim. Su içersen nefes alamazsin. Normalde su hayatti ama benim için öyle degildi. Ben simdi yemek yerken doya doya su içebiliyorsam annem sayesinde. Nakil olmayana kadar organ bagisinin bu kadar kiymetli bir sey oldugunu anlamiyordum. Beni hayata yeniden bagladigi için anneme tesekkür ediyorum. Bunu bir tesekkürle ödeyemem. Hayatim boyunca minnet borcum var. Ona bir hayat borcum var” seklinde konustu.



“Rabbime böbregimin uymasi için dua ettim”

Kizina böbregini seve seve verdigini aktaran anne Hatice Çelik, “Allah kizima hayirli günler göstersin. Rabbim kendi ile olsun. Hangi çocugum olsa yapardim. Insallah bundan sonra iyi olur. Ben ondan raziyim, Allah’ta kendi ile olsun. Annelik bambaskadir. Her anne bunu seve seve yapar. Yapmayanda olabilir onunda duygulari yoktur. Ameliyata giderken el salladim ve ben ondan önce çiktim. Ne zaman gelecek diye gözüm yoldaydi. Içim sizliyordu. Diyalize gidip gelince evde yatiyordu. Kapida bekliyordum ki kimse zile basmasin. Uyanmasin diye bir tabak bile yerinden oynatmiyordum. Rabbime böbregimin uymasi için dua ettim. Kimseye muhtaç kalmasin, kizim iyi olsun, sagligi yerine gelsin dedim. Bayagi çekti, ölümden ölüm begendi. Kaç defa kalbi durdu, yogun bakimlara girdi” dedi.

Kaynak: İHA