Oguz Murat Aci'nin Ailesinin Buruk Anneler Günü Açiklamasi '10 Ailenin Anneler Gününü Kutlamiyorum'

Eyüpsultan’da meydana gelen kazada hayatini kaybeden Oguz Murat Aci’nin annesi, oglu olmadan ilk anneler gününü buruk geçirdi. 73 gündür oglunun yokluguna alismaya çalisan anne Pervin Aci, “Pazar günü gelmesin istiyorum. Herkesin anneler gününü kutluyorum. Yalnizca o 10 tane aileyi kutlamiyorum. Çocugum baharinda söndü. Muratim öldü ama biz de ölü olarak yasiyoruz” dedi.

Oguz Murat Aci'nin Ailesinin Buruk Anneler Günü Açiklamasi '10 Ailenin Anneler Gününü Kutlamiyorum'
Eyüpsultan’da 1 Mart 2024 günü meydana gelen trafik kazasinda arkadaslari ile ATV ile gittigi esnada arizalanmasi sonrasi yol kenarinda bekleyen Oguz Murat Aci’ya lüks bir araç çarpmis, kaza sonrasi lüks araç sürücüsü Timur C. olay yerine gelen annesi Yazar Eylem Tok ile birlikte ABD’ye kaçmisti. Kaza sonrasi 1 kisi hayatini kaybetmis 4 kisi de yaralanmisti. Feci kazada hayatini kaybeden Oguz Murat Aci’nin annesi Pervin Aci, oglu olmadan ilk anneler gününü buruk geçirdi.

“Yalnizca o 10 ailenin anneler gününü kutlamiyorum”

Anne Pervin Aci, “Murat gideli yetmis gün oldu ama bana yetmis yil oldu. Pazar günü gelmesin istiyorum. Karanlik, hiç aydinlik yok. Gündüzüm ve gecemiz yok. ‘Oguzum, Oguzum’ diye diye ne yapacagimizi bilmiyoruz. Esimin dedigi gibi kimler geldi, kimler geçti, kimler benim yanimdaydi hiç hatirlamiyorum. Bir buçuk yasindaki torunum elimden tutarak babasinin mezarina götürdü ve bana, ‘Babaanne amin’ diye söyledi.

Herkesin anneler gününü kutluyorum. Yalnizca o 10 tane aileyi kutlamiyorum. Esi de bir sey yapamiyor. Çocugum baharinda söndü. Muratim öldü ama biz de ölü olarak yasiyoruz. Adalete seslenmekten yoruldum” dedi.



“Ogluma bir gün ‘Adalet tecelli etti’ diyebilmem lazim”

Baba Özer Aci ise, “Bugün yetmisinci gün oldu. Acimizi acisi diye paylasan binlerce insanla beraber yol yürüyoruz. Geriye dönüp yetmis güne baktigimizda pek ilerleme kaydettigimizi söyleyemem. Ama mücadeleye devam etmek bir basaridir. Ben bayragi biraksam dahi birileri bayragi alarak yola devam edecektir. Su ana kadar birçok yanlis haber çikti. Bastan beri savundugum seyler ortaya çikti. Ilk bir veya iki gün basin susturuldu. Ben de yanlis ve eksik haber yapildigini, basinin susturuldugunu söylemistim. Ileriye baktigimizda dogrular ortaya çikti. Bizim belki de acimizdan dolayi ama biz sürecin daha hizli yürümesini istiyoruz. Bir an önce adaletin yerini bulmasini istiyorum. Ilk bastan beri hep adalet ve hukuk dedim ve demeye devam ediyorum. Ben adaletin üstün olacagina, üstünlerin adaleti olmayacagina inaniyorum. Çocuk ve annesi gelip adalete teslim olurlar. Böylece yüregimize bir nebze su serpilmis olur. Insan yetmis gün öncesine döndügünde bazi seyleri hatirlar. Ben bazi günleri hiç hatirlamiyorum. Biz bu yetmis günü ya daha uzun yasadik ya da çok kisa yasadik. Gecelerimiz gündüz oldu, gündüzlerimiz gece oldu, uyuyamadik. Az önce oglumun mezarinin yanindan geçtim. Her gün ister istemez geçiyorum. Ogluma bir gün ‘Adalet tecelli etti’ diyebilmem lazim. Bunun için de mücadeleme devam edecegim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA