Gurbetten Geldi, Belediye Baskani Oldu

Hollanda’da 22 yil ticaretle ugrastiktan sonra memleketi Yozgat’in Sorgun ilçesine bagli Dogankent Beldesine kesin dönüs yapan gurbetçi Ulvi Akdemir, dogup büyüdügü topraklarin belediye baskani oldu.

Gurbetten Geldi, Belediye Baskani Oldu
Hollanda’da uzun yillar sera ve insaat isiyle ugrastiktan sonra Türkiye’ye dönüs yapma karari alan Ulvi Akdemir, baba ocagi olan Dogankent Beldesine geldi. Beldede küçükbas hayvan yetistiriciligi yapmaya karar veren Akdemir, kendi imkanlariyla ilk olarak 88 kangal irki koyun alarak besicilige basladi.

Dogup büyüdügü topraklarda gençlere örnek olup onlari istihdama tesvik etmek isteyen Akdemir, hayvan sayisini 5 yilsonunda 600’e çikartarak ekonomiye de katki saglamaya basladi.

Dogankent Beldesinde issizligin önüne geçmek ve istihdama yönelik hazirladigi projeleri hayata geçirerek gençlerin beldeden göç etmesini engellemek isteyen Akdemir, belediye baskani olmaya karar verdi. 31 Mart Mahalli Idareler Seçiminde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) adayligini koyan Akdemir, 31 Mart gecesi bin 71 seçmenin 780’ninin teveccühünü alarak Dogankent Belde Belediye Baskani oldu. Mazbatasini alarak göreve baslayan Dogankent Belde Belediye Baskani Akdemir, istihdama yönelik projeleri hayata geçirerek göç vermeyen çalisan, üreten bir belde için kollari sivadi.

"Daha iyisini ve fazlasini yapmak için aday oldum"

Memleket özleminin kendisini yurtdisindan dogup büyüdügü topraklara geri getirdigini belirten Dogankent Belde Belediye Baskani Ulvi Akdemir, “1999 yilinda Avrupa’ya gittim. Hollanda’da sera ve insaat sektörlerinde çalistiktan sonra kendi adimiza sirket kurup bünyemizde çok sayida personel çalistirdik. Daha sonra memleket, toprak hasreti bizi aldi dogup büyüdügümüz bu güzel bozkira getirdi. Burada küçükbas hayvanciliga basladim, 88 hayvan ile basladigimiz sürümüzü büyüterek kendimize gelir kapisi olusturduk. Burada doga ile iç içe istedigim hayati yasiyordum. Ben Dogankent Beldemizi çok seviyorum, kendimi huzurlu ve rahat hissediyorum. Yozgat göç veren iller arasinda, burada gençlerimiz ya Avrupa’ya ya da Istanbul ve Ankara gibi çesitli illere çalismak için gidiyorlar. Dünyada farkli ülkelere gittim. Gezdim, dolastim, ticaret yaptim orada gördüklerimi kafamda tasarlayip Dogankent’te bir baslangiç yapabilirim dedim. Burada benden önce 30 yildir ayni partide devam eden bir süreç vardi. Önceki belediye baskanimiz çalisti, bir seyler yapti beldemiz için. Ben de bu göreve ondan daha iyisini daha fazlasini yapmak için aday oldum” dedi.



"Dogankent Iç Anadolu’nun gözbebegi olacak"

Dogankent Beldesi’nde gençlerin istihdama ihtiyaci oldugunu ve bu dogrultuda projeler gelistirdiklerini de anlatan Akdemir, “Seçimde bin 71 seçmenimiz sandiga gitti. Halkin oylarinin büyük bir kismini aldik, 780 oy alarak belediye baskani olduk. Bundan sonra hizmetlerimiz gençlerimiz, Dogankent halkimiz için en güzel sekilde devam edecek. Bizim seçim sloganimizda da dedigimizi gibi gençlerin istihdama ihtiyaci var. Gençler açisindan toplum açisinda istihdam diyoruz. Biz artik il disina gidip Avrupa’da çalismak istemiyoruz. Memleketimizde kalip burada güzel bir sekilde yasayip burada kendi isimizin patronu olup kendi isimizde çalismak istiyoruz. Dogankent çalisan, üreten ve istihdama katki saglayan iç Anadolu’nun gözbebegi olup, mükemmel bir belde olarak ilerleyen dönemlerde önümüze çikacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA