Istanbul Valisi Davut Gül'den 'Is Güvenligi' Vurgusu

Istanbul Valisi Davut Gül, Il Koordinasyon Kurulu 2024 yili 1’inci dönem toplantisinda “Yaptigimiz islerde çalisanlarin güvenligi, is güvenligi çok kiymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandi” dedi.

Istanbul Valisi Davut Gül'den 'Is Güvenligi' Vurgusu
Istanbul Valiligi Il Koordinasyon Kurulu 2024 Yili 1. Dönem toplantisi Vatan Caddesi’nde bulunan valilik ek hizmet binasi toplantisi salonunda gerçeklestirildi.

Toplantiya Istanbul Valisi Davut Gül, kamu - kurum kuruluslari müdürleri ve yetkililer katildi.



“1 Mayis’in bayram havasi içinde geçmesini arzu etmis oluruz”

Toplantida konusan Istanbul Valisi Davut Gül, “Bir diger konumuz yarin 1 Mayis, bir yazi yazildi, bütün kurumlari ilgilendiren maddeler var. O yazilan yaziyi yakindan takip edip geregini yaparsaniz, 1 Mayis’in bayram havasi içinde geçmesini arzu etmis oluruz. Ülkemizin genelinde kamu kaynaklarinin etkili ve verimli kullanilmasi, tasarrufa girilmesiyle ilgili hem yazili hem sözlü genelge var biliyorsunuz” dedi.



“Yaptigimiz her isin, is güvenligini saglayalim”

Is güvenligi hakkinda konusan Vali Gül, “Bunu tekrarlamakta fayda var. Yatirimlarin zamaninda yapilmasi en önemli tasarruf. Personelimizin, çalisma arkadaslarimizin performansi çok önemli. Yaptigimiz islerde çalisanlarin güvenligi, is güvenligi çok kiymetli. Daha hafta sonu küçücük yavrumuzu kaybettik, içimiz yandi. Yaptigimiz her isin, is güvenligini saglayalim. Varsin 3 gün sonra yapilsin” seklinde konustu.



“Hem de dilencilik ile mücadele edecegiz”

Konusmasinda dilencilikle mücadele edilecegini söyleyen Vali Gül, “Dilencilik bütün kurumlarin, bu sehrin, bu sehirde yasayan 16 milyonun ortak sorunu. O açidan hem dilencilere yardim edilmemesi noktasinda duyarli olacagiz, hem de dilencilik ile mücadele edecegiz. Varsa ekonomik sorunlari ortadan kaldiracagiz. Ayni durum evsizler için de geçerli. Sehrimizin daha güvenli olabilmesi daha yasanabilir olmasi için sehirdeki o asgari vatandasimizin o asgari taleplerini yerine getirmemiz gerekiyor” dedi.

Toplantinin ikinci kismi basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA