Bayburtlu Kadinlarin El Emekleri Filistin'e Destek Amaçli Satisa Sunuldu

8 Mart Dünya Kadinlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Bayburt Aile Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ile Il Tarim ve Orman Müdürlügü is birliginde Filistin’e destek amaçli Hayir Panayiri düzenlendi.

Bayburtlu Kadinlarin El Emekleri Filistin'e Destek Amaçli Satisa Sunuldu
Dede Korkut Sehir Müzesi’nde kadin kooperatifleri ve sivil toplum kuruluslarinin katkilariyla düzenlenen ve bir hafta boyunca devam edecek olan ’Bayburt’ta Kadinlar Filistin Için Tek Yürek’ Hayir Panayirina Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, il protokol üyeleri ve vatandaslar katildi.

Elde edilecek gelirin Filistin’e bagislanacagi Hayir Panayirinda, Bayburt’un yöresel yiyecekleri ve giysileri satisa sunuldu. Israil zulmüne maruz kalan basta Filistinli kadinlar olmak üzere, Filistin halki yararina düzenlenen Hayir Panayirini gezen Baskan Pekmezci, emegi geçenlere tesekkür ederek, "8 Mart Dünya Kadinlar Günü münasebetiyle düzenlenen Hayir Panayirindayiz. Bütün geliri Gazze’deki insanlara aktarilacak. Bu açidan mutluyuz ve bu çalismayi destekliyoruz, insallah amacina ulasir ve o insanlara bir nebze olsun faydasi olur diye ümit ediyorum" dedi.

Vali Eldivan ve esi Meltem Eldivan beraberindeki il protokol üyeleriyle Hayir Panayirini ilgiyle gezdi, satisa sunulan ürünler hakkinda bilgi aldilar. Filistin yararina düzenlenen Hayir Panayirinda Bayburtlu kadinlara desteklerinden ötürü tesekkürlerini sunan Vali Eldivan, "8 Mart Dünya Kadinlar günü nedeniyle Aile Sosyal Hizmetler Müdürlügümüz, esim Meltem hanim ve Bayburtlu kadinlarin destekleriyle Filistin yararina Hayir Panayiri düzenlendi.

Kadin Konukevi, ADEM Merkezi ve faaliyet gösteren kurslarimizdaki kadinlarin maharetleriyle yapilan ürünlerin satisi yapiliyor. Bizden sonra vatandaslarimizin da alisveris yapacagi el sanati ürünlerinin, yiyeceklerin satisa sunuldugu güzel bir Hayir Panayiri oluyor. Sonuç itibariyle burada toplanan geliri Bayburtlu kadinlar adina Filistinli kadinlara gönderecegiz. Cuma gününe kadar etkinliklerimiz devam edecek, bir farkindalik olusturmak için arkadaslarimiz etkinliklerini sürdürecekler. Bizim en büyük temennimiz hem kadinlarin hem sosyal hayatinin iyi olmasi, hem de farkindalik olusturarak ürettikleri el emegi göz nuru ürünleri satarak ticarette yer almalari. Hayir Panayirinda, diger etkinliklerde emegi geçen bütün arkadaslarimiza, kadinlara tesekkür ediyorum. Ayrica esim Meltem hanim ve Aile Sosyal Hizmetler Müdür Yardimcimiz Sanem hanima da gayretlerinden dolayi tesekkürü bir borç bilirim" diyerek konustu.

Bayburt Dede Korkut Sehir Müzesi’nde Filistin yararina düzenlenen Hayir Panayiri, bir hafta boyunca edecek. Bugün elde edilen 18 bin lira Filistin’e bagislanmak üzere Il Müftülügüne teslim edildi. Hafta boyunca toplanan gelir ise gün gün Il Müftülügüne teslim edilecek, daha sonra toplu bir sekilde Filistin’e gönderilecek.
Kaynak: İHA