Bakan Isikhan Ve AK Parti'li Elitas, Nigdelilerle Iftarda Bir Araya Geldi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan ve AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, çesitli temaslarda bulunmak ve programlara katilmak üzere geldikleri Nigde’ye vatandaslarla iftarda bulustu.

Bakan Isikhan Ve AK Parti'li Elitas, Nigdelilerle Iftarda Bir Araya Geldi
Nigde Efendibey Mahallesi’nde düzenlenen iftar programina Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, AK Parti MKYK üyesi Erdogan Özegen, AK Parti Nigde Milletvekili Cevahir Uzkurt, Nigde Belediye Baskani Ermah Özdemir, parti teskilati ve vatandaslar katildi.

AK Parti Genel Baskan Vekili Mustafa Elitas, iftar programinda yaptigi konusmada Nigde Belediye Baskan Adayi Emrah Özdemir’e destek istedi. Bu seçimlerin diger seçimlerden farkli oldugunu söyleyen Elitas, "Bu seçimler Sayin Cumhurbaskanimizin son seçimi, kendisi de ifade etti ama Sayin Devlet Bahçeli ’birakamazsin’ dedi.

’Türkiye Yüzyili’nin liderisin, bu vatandaslari yalniz birakamazsin onun için biz buna müsaade etmeyiz’ dedi.

Sayin Cumhurbaskanimizi mutlu edebilmek, onun 22 yillik bu ülkeye hizmeti için, askla, sevkle, büyük bir gayretle kostugu bir dönemde, ona manevi destegi verebilmemiz için herkesin Recep Tayyip Erdogan gibi, her birimiz belediye baskani, il baskani, milletvekili gibi çalisarak Nigde Belediye Baskanimizi en yüksek oyla zirveye tasimamiz gerekir. Seçimlerde oyumuz verirken bizim bir sloganimiz var haziriz, kararliyiz diye. Ilk defa çiktigimizda her sey Türkiye için dedik arkasindan durmak yok, yola devam dedik. Simdi de Türkiye yüzyili belediyeciligini kazandirabilmek için haziriz, kararliyiz" dedi.

Bakan Isikhan ise yaptigi konusmada sunlari söyledi:

"Hizmetin üretilmesi için gereken talebi olusturan, sokaklarin nabzini tutan, toplumun sesi olan asil merci milletin kendisi yani sizlersiniz. Biz yöneticiler ve idareciler her ne kadar sizlerin basinda olsak da asil icraati politika üretenler, sahalardir, sizlersiniz. Bu anlayisla görev alanimiz ne olursa olsun 21 yildir her daim vatandaslarimizin arasinda olduk. Bizler yola çikarken bu yüz yili emegin, üretimin, çalismanin yüz yili yapacagiz demistik. Dün oldugu gibi bugün de ayni hassasiyetle basta çalisma hayati olmak üzere vatandasiyla, halkiyla iç içe olan, kronik sorun ne varsa bunlari çözen bir yönetim anlayisiyla çalismalarimizi sürdürüyoruz. Ülkemizin gücü büyük ölçüde yerel yönetimlerinizin gücünden gelmektedir. Kalkinma yerelden baslar hakikati ile yerelde ne kadar güçlü olursak genel icratlarimizin o derece güçlü olacagina inaniyoruz."

Emekli promosyonlari ile ilgili de açiklama yapan Bakan Isikhan basvuru yapan emeklilerin promosyonlarinin ödenmeye basladigini söyledi.

Isikhan, "Emekli promosyonlarinin yaklasik iki katina çikarilarak kamu bankalarinda 8 bin ile 12 bin TL arasinda güncellendigini Sayin Cumhurbaskanimiz açiklamisti. Dün de Sosyal Güvenlik Kurumumuz, özel bankalarla promosyonlar için protokolleri imzaladi. Buna göre kamu bankalarininki asgari olmak üzere 8 bin ile 15 bin arasinda degisen tutanlarda promosyonlar emeklerimizin basvurmasi halinde kendilerine ödenecektir. Bunun yaninda ölüm ayligi hak sahipleri için de 5 bin lira ile 6 bin 250 lira arasinda degisen tutarlarda promosyonlar belirlendi. Basvuran emeklilerimiz için dün itibariyle ödemeler yapilmaya baslandi. Tüm emeklilerimize tekrar hayirli, ugurlu olsun" dedi.

Kaynak: İHA