Bakan Kacir Açiklamasi 'Bol Yildizli Bayraklarin Degil, Ay Yildizli Bayragin Gölgesinde Cumhuriyeti Kurduk'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Balikesir’de sehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yapti. Iftar sonrasi kisa bir konusma yapan Bakan Kacir, "Biz, bol yildizli bayraklarin degil, ay yildizli bayragin gölgesinde cumhuriyeti kurduk" dedi.

Bakan Kacir Açiklamasi 'Bol Yildizli Bayraklarin Degil, Ay Yildizli Bayragin Gölgesinde Cumhuriyeti Kurduk'
Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Balikesir’de sehit aileleri ile iftar sofrasina oturdu. Iftara Bakan Kacir’in yani sira Balikesir Valisi Ismail Ustaoglu, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, AK Parti Milletvekili Ismail Ok, CHP Milletvekili Serkan Sari da katildi.

Vali Ustaoglu, konusmasinda sehit ailelerinin ve gazilerin her zaman farkli bir yeri oldugunu ifade etti.

Programda konusan Bakan Kacir, "Bugün de yine ayni inanmislikla bu milletin evlatlari tam bagimsiz Türkiye ülküsünü, iddiasini sürdürüyorlar. Bugün tam bagimsiz Türkiye için milli teknoloji hamlesini gerçeklestiriyoruz. Evlatlarimiz sehit düsmesinler, bu ülkenin çocuklari, bu ülkenin evlatlari huzur içinde yasasinlar, güven içerisinde yasasinlar diye silahli kuvvetlerimizin, emniyet güçlerimizin neye ihtiyaci varsa onu milli olarak gelistirmek ve üretmek için gayret gösteriyoruz. Bugün Türk mühendisler, Türk bilim insanlari, milli teknoloji hamlesini gerçeklestirirken, gökyüzünde Bayraktarlari, Ankalari, Akincilari, Aksungurlari, Ataklari, Gökbeyleri, Hürkuslari, Hürjetleri, Kizil Elmalari, Kaanlari uçururken yine Çanakkale ruhunu tasiyor, yine tam bagimsiz Türkiye iddiasiyla gayret ediyorlar. Allah’a hamdolsun artik ele güne muhtaç olmayan, kendi imkanlarini kendi evlatlarinin alin teriyle, akil teriyle karsilayabilen bir Türkiye var. Allah’a hamdolsun havada, karada, denizde, uzayda artik kendi teknolojisini üreten bir Türkiye var. Insallah bu yolculukta büyük bir azimle, gayretle ve kararlilikla Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde yürümeye devam edecegiz. Bizler devlette sorumluluk tasiyanlar olarak onlarin yanlarinda durdugumuzda neler basarabileceklerini savunma sanayiinde ispat ettiler. Iste savunma sanayiinde aldigimiz ürünlerin sadece yüzde 20’si yerli ürünlerden olusuyorken, 22 yil sonra simdi yüzde 80’den fazlasini yerli sistemlerle, yerli ürünlerle ihtiyaçlarimizi tedarik edebilir noktaya geldik. Piyade tüfegini dahi ithal etmek durumunda olan, yurt disindan almak durumunda olan bir ülke iken Allah’a hamdolsun içinde en kritik savunma sanayii sistemlerini yerli ve milli olarak gelistirebilen ve üretebilen bir ülke olduk. Insallah bu anlayisla yolumuza devam ederken, huzurlu, güveni hakim kilmaya gayret edecegiz. Iste 40 yila yakin zamandir bu ülkenin canini yakan terör belasini topraklarimizdan kaziyip attik. Ama her alanda oldugu gibi bu alanda da sadece bugünü degil, burada 50 yil, 100 yil sonrasini düsünüp ona göre hareket etmek zorundayiz. Bu anlayisla sadece topraklarimizdaki terör belasindan kurtulmakla yetinmiyoruz. Sinirlarimizin ötesinde kurulmaya çalisilan terörist, arkalarinda kim olursa olsun sirtlarini kime yasliyor olurlarsa olsunlar, hangi aga babalarina güveniyor olurlarsa olsunlar yirtip atiyoruz. Tam 70 kilometreye kadar sinirlarimizi terörden temizliyoruz. Biz bol yildizli bayraklarin degil, ay yildizli bayragin gölgesinde cumhuriyeti kurduk. Ve Türkiye yüzyilinda Türkiye Cumhuriyeti’ni bu anlayisla yasatmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA