Büyüksehir'in Halk Mama Projesi Basliyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erismekte zorluk çeken ailelere destek olmak amaciyla ‘Halk Mama’ projesini hayata geçiriyor. Proje kapsaminda 6-24 aylik çocuklara her ay mama destegi saglanacak.

Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, gelecegin teminati çocuklarin daha saglikli beslenebilmesi amaciyla baslattigi “Halk Süt”, projesinden simdi de “Halk Mama” projesini hayata geçiriyor. Büyüksehir Belediyesi, sosyo-ekonomik kosullar nedeniyle ailelerin bebek ve çocuk besinlerine erismesine destek olmak amaciyla 6-24 aylik çocuklara mama destegi saglayacak.

“Aylik 12 adet mama destegi”

Büyüksehir Belediyesi, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi gerektiginden yola çikarak 6’nci aydan itibaren verilmesi uygun ve tamamlayici beslenme statüsünde olan mamayi ihtiyaç sahibi aileler ile bulusturacak. Antalya Büyüksehir Belediyesi’nin Halk Mama projesine basvurmak isteyen aileler ilçelerde Antalya Büyüksehir Belediyesi ilçe hizmet birimi veya ATASEM kurs merkezlerine, Antalya merkezde ise Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi’na bizzat basvurabilecek. Belediye sitesinden online basvuru da yapabilecek. Büyüksehir Belediyesi, sosyal hizmet uzmanlarinin yapacagi inceleme sonrasinda 6-24 ay çocuklara her ay mama destegi saglanacak.
Kaynak: İHA