Marmaris'te Mahalle Sayisi 30'A Çikarildi

Mugla’nin Marmaris ilçesi Belediye Baskanligi yetki ve sorumluluk alaninin genislemesi ve köylerin mahallelere dönmesi ile ilçe sinirlari da büyümüs oldu. Bu büyüme ile birlikte sinirlarin genislemesi, nüfusun artmasina yönelik hizmet kalitesinin artmasi amaci dogrultusunda Marmaris’in bazi mahalleleri bölünerek sayilari artarken, ilçeye 5 mahalle daha eklenmis oldu.

Marmaris'te Mahalle Sayisi 30'A Çikarildi


Mahalle muhtarlarinin da taleplerini degerlendirdiklerini ifade eden Belediye yetkilileri Belediye Meclisinin de onayi ile bazi mahalle sinirlarini, yüzölçümleri, nüfus oranlari, parsel sinirlari dikkate alarak yeniden düzenlediklerini belirtti.

Buna göre Mugla Valiligi’nin de oluru ile 5 mahalle onaylanirken, Marmaris’in mahalle sayisi 25’ten 30’a yükseldi. Alinan karara göre Armutalan Mahallesi, Camiavlu Mahallesi, Sinan Mahallesi ve Armutalan Mahallesi olmak üzere 3 ayri mahalleye, Beldibi Mahallesi, Beldibi Mahallesi ve Karsiyaka Mahallesi olmak üzere 2 ayri mahalleye, Bozburun Mahallesi, Bozburun Mahallesi ve Yesilova Mahallesi olmak üzere 2 ayri mahalleye, Içmeler Mahallesi ise Içmeler Mahallesi ve Gölenye Mahallesi olmak üzere 2 ayri mahalleye ayrildi. Ayrica Armutalan Mahallesi’nin bir kismi da Siteler Mahallesi’ne baglandi.

Marmaris Ilçesinde 5 yeni mahalle olusturularak mahalle sayisi 25’ten 30’a çikarildi.
Kaynak: İHA